Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.
Ο άστατος καιρός περιορίζεται προς την πλευρά της Κρήτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αλλά πρέπει για ένα 24ωρο να δείξουμε προσοχή για τους βοριάδες.
Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.
Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece για σήμερα και αύριο προβλέπεται:
Προοδευτική εξασθένηση των θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από σήμερα το μεσημέρι και έπειτα. Παράλληλα η θερμοκρασία σημειώνει και νέα άνοδο στα δυτικά και βόρεια κυρίως, πλέον μπαίνουμε σε ανοιξιάτικες τιμές. Το πρωί πάντως το κρύο παραμένει έντονο. Βροχές δεν φαίνονται τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Την Πέμπτη μπαίνουμε ακόμη βαθύτερα σε Ανοιξιάτικη αίσθηση, το μεσημέρι το μπουφάν θα γίνει βάρος με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.
Ο καιρός του Μαρτίου
Σύμφωνα με το Weather Analysis Greece ο καιρός του τρέχοντος μηνός διαμορφώνεται ως εξής:
Χειμωνιάτικο ήταν το ξεκίνημα του Μάρτη σε πολλές περιοχές, με το κρύο έντονο, συνθήκες που αναμφίβολα δεν θύμιζαν σε τίποτα πως μπήκαμε στις πρώτες μέρες της Άνοιξης. Φυσικά δεν είναι και κάτι αξιοπρόσεκτο, ο Μάρτης να δίνει ημέρες καθαρόαιμα χειμωνιάτικες, ακόμη και στην καρδιά του. Πάμε όμως να ρίξουμε μια επιγραμματική ματιά, για το πως αναμένεται σε μέσες άκρες, να κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες, έως και τα τέλη του μήνα.
Στον χάρτη της εικόνας μας, διακρίνουμε το οτι κατά γενική ομολογία, υψηλές πιέσεις θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στον Ατλαντικό, οι οποίες κατά περιόδους θα ανυψώνονται έως και την Γροιλανδία. Αυτό σημαίνει, πως το σύνολο της Ευρώπης, θα πρέπει να περιμένει έναν μάλλον αρκετά ψυχρό Μάρτη, ενώ δεν θα λείψουν και επεισόδια πυκνών χιονοπτώσεων ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία σοβαρού ψύχους στην πλευρά της Ρωσίας και των Σκανδιναβικών χωρών, ψύχος το οποίο θα διοχετεύεται κατά κύματα προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ τώρα, αυτές οι βαρομετρικές διατάξεις, παραδοσιακά έχουν ως αποτέλεσμα, να αναπτύσσονται σημαντικές βαρομετρικές διαταραχές και οργανωμένα βαρομετρικά συστήματα, δίνοντας πολλές βροχές, οι οποίες πιθανόν να φέρουν και προβλήματα, ιδιαίτερα σε ακτές Ισπανίας, Γαλλίας και στην Ιταλία.
Η ΕΛΛΑΔΑ, αναμένεται σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να βρεθεί στον θερμό τομέα αυτής της κατάστασης. Αυτό σημαίνει πως σημαντικά θερμές αέριες μάζες, με την μορφή νοτιάδων, θα ανεβάσουν θεαματικά τον υδράργυρο, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Αναλόγως την θέση των βαρομετρικών συστημάτων στην Μεσόγειο, θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό να έχουμε και το πρώτο μεγάλης κλίμακας επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Απο πλευράς βροχών, αυτές φαίνεται πως θα πέσουν σε μεγάλο βαθμό πρωτίστως στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, η οποία ως όλα δείχνουν θα βρεθεί με αξιοσημείωτες καταγραφές βροχής έως το κλείσιμο του μήνα.
Πάντως, βαδίζοντας μετά το δεύτερο μισό του μήνα, φαίνεται πως το κρύο της Ευρώπης θα κινηθεί προς την χώρα μας. Σε εκείνο το διάστημα, πιθανόν να δούμε μια εκ νέου σημαντική υποχώρηση του υδράργυρου και γιατί όχι, και κάποιες χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.