Φεύγει σιγά σιγά η «φωτοβολίδα ψύχους» που «χτύπησε» τη χώρα μας ρίχνοντας κατακόρυφα τον υδράργυρο και φέροντας βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.
Η απότομη μεταβολή του καιρού δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και από αύριο θα οδηγηθούμε ξανά σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.
Πού επιμένει η κακοκαιρία
Η κακοκαιρία περιορίζεται σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς τα ανατολικά και νότια, δηλαδή σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο. Αυτές είναι η ανατολική και νότια Θεσσαλία, Αττικοβοιωτία, Έυβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και ακόμα και βόρεια Κρήτη.
Ο καιρός σήμερα
Για σήμερα Τετάρτη, η χώρα χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το ανατολικό και νότιο κομμάτι θα απασχοληθεί για κάποιες ώρες ακόμη από αυτήν την κακοκαιρία, στον αντίποδα όσο πιο δυτικά και βόρεια βρισκόμαστε αν και το κρύο είναι έντονο θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια από την αρχή της ημέρας.Πολύ δυνατοί οι βοριάδες, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να έχουμε και κάποιο απαγορευτικό, ενώ κοντά στο απόγευμα θα υποχωρήσουν οι βοριάδες.
Στην Αττική, δεν αποκλείεται ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες γύρω από την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Δυνατοί οι βοριάδες στα επίπεδα θυέλης, στα ανατολικά τμήματα και το κρύο αρκετά έντονο, αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με λίγα νέφη στα πιο νότια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι αν και πνέουν με μεγάλες εντάσεις θα υποχωρήσουν ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει και εδώ τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου
Ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι μετά την πολική αέρια μάζα θερμές αέριες μάζες ανεβαίνουν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.
Από την Παρασκευή θα γίνει αισθητή αυτή η νέα άνοδος του υδραργύρου, θα οδηγηθούμε στο Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες κοντά στους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Ακόμη πιο ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός καθώς θα πηγαίνουμε προς την 25η Μαρτίου, ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες για αποδράσεις όπως επίσης και για τις μαθητικές παρελάσεις και για τη στρατιωτική.