Αίσθηση ιδιαίτερη προκαλεί το γεγονός, πως η 37χρονη σήμερα Αστυνόμος Β΄, η οποία συνελήφθη μαζί με άλλα 18 άτομα (οι τρεις επίσης ένστολοι) για "προστασία" σε οίκους ανοχής και λέσχες, ενημερώνοντάς τους για ελέγχους έναντι αμοιβής, τον Γενάρη του 2019 είχε βραβευτεί ως "Αστυνομικός της χρονιάς”.
Η εκδήλωση με θέμα: "Ελληνική Αστυνομία: Χθες-Σήμερα-Αύριο”, είχε πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η τότε Υπαστυνόμος Α΄ με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα είχε βραβευτεί από την τότε Υπουργό Προστασίας Όλγα Γεροβασίλη.
Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυφυλάκων και στη συνέχεια την Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, ενώ είναι πτυχιούχος Νομικής. Είχε μάλιστα γράψει στο Facebook σχετικά για το πτυχίο της:
"Το υπέροχο αυτό ταξίδι έφτασε και επίσημα στο τέλος του.. Αυτό το πτυχίο ήταν ένα προσωπικό στοίχημα με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας με πολλές θυσίες και με πολλές μάχες, άλλοτε κερδισμένες και άλλοτε χαμένες. Ένας αγώνας που μου στέρησε πολλά, αλλά μου δίδαξε ακόμη περισσότερα. Ένας αγώνας που μου έδειξε τους συμμάχους μου. Ένας αγώνας που κάθε φορά που ξεπερνούσα τα όριά μου, έθετα καινούρια.
Αυτό το πτυχίο κρύβει πολλά "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με στήριζαν διαρκώς, κάθε φορά που ένιωθα ότι οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Αυτό το ταξίδι λοιπόν, στο οποίο είχα πολύτιμους "ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ", ήταν η δική μου "μικρή Ιθάκη"…. Και εύχομαι να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες".
Η 37χρονη Αστυνόμος Β’ υπηρετούσε στην πρώην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πριν γίνει το "Ελληνικό FBI" και πριν δύο μήνες μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Διαπιστώθηκε ότι είχε επικοινωνίες και διά ζώσης επαφές με τον 58χρονο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τον 55χρονο "υπαρχηγό", που παρείχαν προστασία από ελέγχους της αστυνομίας σε ιδιοκτήτες οίκων ανοχής και χαρτοπαικτικών λεσχών. Έδινε πληροφορίες για επικείμενους ελέγχους ή δεν γίνονταν έλεγχοι.
Η Αστυνόμος, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της έρευνας, είχε πάει στο σπίτι του αρχηγού τουλάχιστον 3-4 φορές. Σε επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους, ακούγεται ο 58χρονος αρχηγός να της λέει: "Μην ανησυχείς, θα σου φτιάξω εγώ την κουζίνα του σπιτιού σου".
Οι τρεις ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. φύλαγαν τα σπίτια των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, του "στρατηγείου" τους σε μια εταιρεία σεκιούριτι στη Λ. Συγγρού, ενώ μετέφεραν χρήματα για λογαριασμό της συμμορίας σε φακέλους. Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής και χαρτοπαικτικών λεσχών, κάθε 1η και 15, έδιναν στην εγκληματική οργάνωση από 800 έως 2.500 ευρώ προκειμένου να ενημερώνονται για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας ή να αποτρέπουν ελέγχους.
"Μαϊμού" εταιρείες
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται επίσης στη δημιουργία "μαϊμού" εταιρειών από το 2020, μέσω των οποίων έκαναν εικονικές συναλλαγές και λάμβαναν χωρίς να αποδίδουν το ΦΠΑ. Για αυτές υπάρχει πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Ο 58χρονος αρχηγός φέρεται να είναι ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας από την Κρήτη, ο οποίος έχει πολλές οφειλές και υπαρχηγός ένας 55χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για λαθραία ποτά.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την εμπλοκή και άλλων αξιωματικών ή αστυνομικών, καθώς για τις χαρτοπαικτικές λέσχες η ενημέρωση για τους ελέγχους φαίνεται να προέρχονταν από την 37χρονη Αστυνόμο, όταν υπηρετούσε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν ήταν αρμόδια για ελέγχους σε οίκους ανοχής, γι αυτό εξετάζεται η συμμετοχή αστυνομικών και από άλλη αστυνομική υπηρεσία.