Διαφήμιση - Advertisement
Σημαντική κακοκαιρία από την Πέμπτη, «μας προβληματίζει, θα δείξει εμμονή το σύστημα» – Πώς θα επηρεαστεί η Αττική - Gkourou.com Σημαντική κακοκαιρία από την Πέμπτη, «μας προβληματίζει, θα δείξει εμμονή το σύστημα» – Πώς θα επηρεαστεί η Αττική

Σημαντική κακοκαιρία από την Πέμπτη, «μας προβληματίζει, θα δείξει εμμονή το σύστημα» – Πώς θα επηρεαστεί η Αττική


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα με τους βορειοδυτικούς ανέμους να κοπάζουν σιγά σιγά και τη θερμοκρασία να ξεκινά από χαμηλές τιμές τώρα το πρωί προς τα βόρεια, αλλά στη συνέχεια να ανεβαίνει κοντά στους 25 με 26 βαθμούς. Ωστόσο, σημαντική κακοκαιρία αναμένεται από την Πέμπτη και στη συνέχεια με έμφαση τα δυτικά τμήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, έρχεται μια οργανωμένη κακοκαιρία την Πέμπτη από την περιοχή της Ιταλίας. «Θα δούμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που μας προβληματίζει, γιατί θα εμφανίσει μια αργή μετατόπιση προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά τμήματα. Υπάρχει δηλαδή ένας αντικυκλώνας βόρεια, βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να αλληλεπιδράσει για αρκετές ώρες με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου. Μας προβληματίζει για τη δυτική Ελλάδα, όπου θα δείξει περισσότερο εμμονή το σύστημα, δίνοντας μεγάλο όγκο νερού.

Δεν αποκλείεται το διάστημα Πέμπτη με Κυριακή να δούμε συνολικό όγκο βροχής ακόμα και πάνω από τους 150 τόνους νερού το στρέμμα. Είναι πολύ. Θα βρέχει κατά διαστήματα έντονα και για πολλές ώρες ιδιαίτερα στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Στον αντίποδα, πιο ανατολικά, καθώς θα στραφούν οι άνεμοι σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς, θα αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Θα δημιουργηθεί ένα ξηρό περιβάλλον», εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης.

Για την Αττική συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα την Παρασκευή και θα έχει και ζέστη. Θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς. Αν δούμε βροχές στην Αττική, θα είναι μετά το απόγευμα του Σαββάτου. Θα δούμε κατά πόσο το σύστημα θα καταφέρει να περάσει. Η Κυριακή θα είναι μια βροχερή μέρα για πολλές περιοχές της χώρας μας».

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο