Διαφήμιση - Advertisement
Μπλόκο της Τροχαίας στην Αττική Οδό πριν λίγο - Σε ποια αυτοκίνητα αφαιρούν πινακίδες - Φωτογραφίες - Gkourou.com Μπλόκο της Τροχαίας στην Αττική Οδό πριν λίγο - Σε ποια αυτοκίνητα αφαιρούν πινακίδες - Φωτογραφίες

Μπλόκο της Τροχαίας στην Αττική Οδό πριν λίγο - Σε ποια αυτοκίνητα αφαιρούν πινακίδες - Φωτογραφίες


Διαφήμιση - Advertisement

 


Στο στόχαστρο της Τροχαίας μπήκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου όσοι οδηγοί έκαναν κατάληψη της λωρίδας που σώζει ζωές.

Συνεχίζεται το κυνήγι των οδηγών που κινούνται ανερυθρίαστα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης από την Τροχαία στην Αττική Οδό, με τις αστυνομικές αρχές να πιάνουν καθημερινά στα «δίχτυα» τους δεκάδες οδηγούς.

Ένα από τα πιο «γνωστά» μπλόκα είναι αυτό που στήνεται στο σημείο λίγο πριν την Έξοδο 9 (Λ. Ηρακλείου) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, όπου δυνάμεις της Τροχαίας είχαν παρουσία και κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου, βάζοντας στο στόχαστρο όσους κινούνταν στη λωρίδα που σώζει ζωές.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του carandmotor.gr, οι άνδρες της Τροχαίας είχαν συνεχώς στραμμένη την προσοχή τους στο δρόμο, στήνοντας… καρτέρι σε όσους οδηγούς θεώρησαν ότι είναι σοφό να χρησιμοποιήσουν τη ΛΕΑ προκειμένου να αποφύγουν τις καθυστερήσεις πίσω από το τιμόνι.

Οι παραβάσεις ΛΕΑ στην Αττική Οδό αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στον Κηφισό, όπου η κατάληψη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο 

Θυμίζουμε ότι η κίνηση στη ΛΕΑ τιμωρείται με αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, ενώ υπό προϋποθέσεις η είσοδος στη λωρίδα που σώζει ζωές μπορεί να επισύρει ακόμα και ισόβια κάθειρξη, μετά την τροποποίηση του άρθρου 290Α (Επικίνδυνη Οδήγηση) του Ποινικού Κώδικα. 


 

Θυμίζουμε ότι η οδήγηση στη ΛΕΑ απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των οχημάτων επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία κ.ο.κ.), καθώς και των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Ένα ΙΧ μπορέι να σταματήσει στη συγκεκριμένη λωρίδα μόνο εφόσον φέρει βλάβη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή αν το ζητήσει η Τροχαία.

Τέλος, με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η παράβαση της ΛΕΑ αναμένεται να ενταχθεί στην κατηγορία των παραβάσεων αντικοινωνικής συμπεριφοράς, για την οποία θα προβλέπονται ιδιαίτερα αυστηρές ποινές. Πηγή: carandmotor

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο