Διαφήμιση - Advertisement
Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τα πιο αξιόπιστα της αγοράς - Gkourou.com Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τα πιο αξιόπιστα της αγοράς

Ποια αυτοκίνητα βγάζουν τις λιγότερες βλάβες -Τα πιο αξιόπιστα της αγοράς


Διαφήμιση - Advertisement

 


Με δείγμα άνω των 330.000 οχημάτων, μια από τις πιο εμπεριστατωμένες έρευνες αξιοπιστίας στον κόσμο αποκαλύπτει ποιες μάρκες αυτοκινήτου επισκέπτονται λιγότερο το συνεργείο.

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι μια σημαντική απόφαση, και η αξιοπιστία παίζει καθοριστικό ρόλο. Ενώ για χρόνια, η "αντοχή" ενός αυτοκινήτου στις βλάβες φαινόταν να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τύχη, σήμερα οι μελέτες συγκλίνουν και αναδεικνύουν συγκεκριμένους κατασκευαστές που πρωταγωνιστούν στον τομέα της αξιοπιστίας.

Συγκεκριμένα, η τελευταία μελέτη της OCU, ίσως η πιο σημαντική στην Ευρώπη, η οποία αξιολογεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάνω από 52.000 οχήματα και 326 μοντέλα, εναρμονίζεται πλήρως με την αντίστοιχη έρευνα της αμερικανικής Consumer Reports.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός καταναλωτών, ο οποίος φημίζεται για την αμεροληψία του και την εγκυρότητά του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ανέλυσε δεδομένα από πάνω από 330.000 οχήματα για να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιοπιστία της κάθε μάρκας.

"Βασίλισσα" της αξιοπιστίας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Lexus, με βαθμολογία 79 στα 100, ακολουθούμενη από την "αδερφική" Toyota, με 76. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την ευχάριστη έκπληξη, τη Mini, με 71 βαθμούς, η οποία σπάει την ιαπωνική κυριαρχία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ιαπωνικές Acura και Honda, με βαθμολογία 70.Στις επόμενες θέσεις συναντάμε τις ιαπωνικές Subaru και Mazda (69 και 67 αντίστοιχα), τις γερμανικές Porsche και BMW (66 και 64) και την κορεατική Kia (61).

Ακολουθούν η Hyundai, η αμερικανική Buick, η Infiniti, η Dodge, η Cadillac και η Nissan. Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Tesla, η οποία τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας.

Τέτοιες έρευνες δίνουν στους υποψήφιους αγοραστές ένα πολύτιμο εργαλείο, για να επιλέξουν το αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Η αξιοπιστία επηρεάζει άμεσα το κόστος συντήρησης και την μεταπωλητική αξία ενός οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την αξιοπιστία, η Consumer Reports λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως η ασφάλεια, η οδηγική εμπειρία και η κατανάλωση καυσίμου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε μοντέλο.

Πηγή:  carandmotor

Περισσότερα Βίντεο