Διαφήμιση - Advertisement
Μίμης Πλέσσας: Το μεγάλο παράπονο από τον Πουλόπουλο - Gkourou.com Μίμης Πλέσσας: Το μεγάλο παράπονο από τον Πουλόπουλο

Μίμης Πλέσσας: Το μεγάλο παράπονο από τον Πουλόπουλο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σε ηλικία 100 ετών έσβησε ο Μίμης Πλέσσας τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10). Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έσπευσε να τον αποχαιρετήσει και διαδικτυακά.

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε μιλήσει για τα χρόνια της κατοχής και τα παράπονά του από καλλιτέχνες.

Ο Μίμης Πλέσσας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν πέντε χρόνια στον Κώστα Τσουρό μίλησε για τη βαναυσότητα που βίωσε στην κατοχή.

«Κάναμε τότε μια εκπομπή που λεγόταν "Από τον εχθρό στον εχθρό". Με πήγαν στη Γκεστάπο με λύσσαξαν στο ξύλο, μου έριξαν μπουνιές, μου έβγαλαν τα νύχια, μου έσπασαν τη γνάθο. Πονούσε όλο μου το σώμα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Το παράπονό του από καλλιτέχνες που συνεργάστηκε

«Με εκμεταλλεύτηκαν πολλοί καλλιτέχνες με την κάκιστη έννοια. Δεν νοιάστηκαν για τον κακομοίρη που έγραφε αυτές τις επιτυχίες.», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίμης Πλέσσας.

Μάλιστα, μετά την προβολή της συνέντευξη που είχε πάρει ο Κώστας Τσουρός στο παρελθόν από τον συνθέτης, αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο παράπονό του ήταν από τον Γιαννη Πουλόπουλο, ο οποίος δεν είχε δεχτεί να τραγουδήσει στη συναυλία για τα 50 χρόνια του Μίμη Πλέσσα στη μουσική.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο