Συναγερμός στο Αμβούργο για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουγκ- Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα - Gkourou.com Συναγερμός στο Αμβούργο για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουγκ- Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα

Συναγερμός στο Αμβούργο για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουγκ- Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Συναγερμός σήμανε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου, μετά τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων επικίνδυνου ιού.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε στην Bild ότι ένας άνδρας και η κοπέλα του είχαν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης σε τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Φρανκφούρτη.

Όπως είπε, το ζευγάρι επέστρεφε από τη Ρουάντα, όπου φρόντιζαν έναν άνδρα που είχε αναπτύξει μολυσματική ασθένεια, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρεται ποια είναι αυτή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο τι συνέβη με τον άνδρα, ο οποίος είναι φοιτητής ιατρικής και δεν εμφάνισε το σύμπτωμα του πυρετού.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στον σταθμό, οδήγησαν τον φοιτητή και την κοπέλα του σε ειδική κλινική και εκκένωσαν την πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι στη Ρουάντα καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού Μάρμπουργκ, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Τι είναι ο ιός Μάρμπουγκ: Πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα

Ο ιός Marburg μπορεί να μεταδοθεί με την έκθεση σε νυχτερίδες φρούτων και μεταξύ ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών και του σεξ. Δε μεταδίδεται μέσω του αέρα.

Συμπτώματα του ιού είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, εμετός και διάρροια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατά μέσο όρο, ο ιός Marburg σκοτώνει τους μισούς ανθρώπους που μολύνονται.

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1967, όταν εργαζόμενοι σε εργαστήριο μολύνθηκαν με έναν προηγουμένως άγνωστο μολυσματικό παράγοντα πρώτα στο Μάρμπουργκ και στη Φρανκφούρτη και στη Σερβία.