Διαφήμιση - Advertisement
Το απλό κόλπο από ειδικό για να καθαρίσετε το air fryer μέσα σε 15 λεπτά - Gkourou.com Το απλό κόλπο από ειδικό για να καθαρίσετε το air fryer μέσα σε 15 λεπτά

Το απλό κόλπο από ειδικό για να καθαρίσετε το air fryer μέσα σε 15 λεπτά


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ο καθαρισμός του air fryer μπορεί να γίνει μια πραγματική πρόκληση λόγω των καμένων υπολειμμάτων λίπους που συσσωρεύεται μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο, μία ειδικός στον καθαρισμό μοιράστηκε έναν απλό τρόπο για να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη και τη βρωμιά από την φριτέζα αέρος σας, σε μόλις 15 λεπτά.

Το απλό κόλπο ειδικού για τον γρήγορο καθαρισμό του air fryer

Η Wendy Mallins, ειδική καθαρισμού στο Daisies and Pie, συνιστά τη χρήση μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού πιάτων για να απαλλαγείτε από τη σκληρή βρωμιά του air fryer. Η αλκαλική φύση της μαγειρικής σόδας βοηθά στη διάλυση του λίπους και των υπολειμμάτων τροφίμων, ενώ το υγρό πιάτων διασπά το λίπος σε μικρότερα μέρη, διευκολύνοντας το ξέβγαλμα χωρίς να απαιτείται επίμονο τρίψιμο.

Για να καθαρίσετε την φριτέζα αέρος, οι ειδικός συνιστά να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του air fryer σας, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο, αποσυνδεδεμένο και έχει κρυώσει.
  2. Αφαιρέστε το συρτάρι του air fryer και γεμίστε το με ζεστό σαπουνόνερο, αφήνοντάς το να μουλιάσει, για περίπου 5-10 λεπτά.
  3. Μετά το μούλιασμα, αδειάστε το βρώμικο νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών βουτηγμένο σε καθαρό σαπουνόνερο για να σκουπίσετε το συρτάρι του air fryer, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο.
  4. Η αποσπώμενη πλάκα ψησίματος πρέπει να καθαριστεί με ζεστό σαπουνόνερο. Μια οδοντόβουρτσα είναι ιδανική για να εξασφαλίσετε ότι κάθε γωνία είναι καθαρή.
  5. Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε την πλάκα ψησίματος και αφήστε την να στεγνώσει.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του air fryer:

  1. Φτιάξτε μια παχιά πάστα αναμειγνύοντας σόδα και νερό σε ένα μπολ.
  2. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα σε οποιαδήποτε καμένη τροφή ή λεκέδες λίπους μέσα στο air fryer και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ζεστό σαπουνόνερο και ένα σφουγγαράκι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.
  4. Ξεπλύνετε το air fryer με καθαρό ζεστό νερό και συνεχίστε να καθαρίζετε σχολαστικά μέχρι να φύγουν όλες οι πιτσιλιές.
  5. Μόλις το air fryer είναι εντελώς καθαρό, στεγνώστε το με ένα μαλακό στεγνό πανί.
  6. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντελώς στεγνά πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο