Διαφήμιση - Advertisement
Οι άνδρες που αναζητούν την μητέρα τους στο πρόσωπο της συντρόφου τους, συνήθως εμφανίζουν 7 συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουν - Gkourou.com Οι άνδρες που αναζητούν την μητέρα τους στο πρόσωπο της συντρόφου τους, συνήθως εμφανίζουν 7 συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουν

Οι άνδρες που αναζητούν την μητέρα τους στο πρόσωπο της συντρόφου τους, συνήθως εμφανίζουν 7 συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουν


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η αναγνώριση, η κατανόηση και η διαχείριση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον στις συντροφικές σχέσεις.

Πολλοί είναι οι άνδρες οι οποίοι, στο πρόσωπο της ερωτικής τους συντρόφου, αναζητούν, ασυνείδητα, την μητέρα τους. Πρόκειται για έναν ασυνείδητο μηχανισμό, έναν αόρατο παράγοντα που καθοδηγεί τις σχέσεις  μας.

Οι άνθρωποι αυτοί, μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι εκδηλώνουν τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, αφού δεν πρόκειται για σκόπιμες, συνειδητές συμπεριφορές.

Στο άρθρο αυτό, εξετάζουμε 7 συμπεριφορές των ανδρών που ασυνείδητα επιλέγουν την ερωτική τους σύντροφο με βάση το μητρικό πρότυπο.

Η αναγνώρισή τους θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα μύχια κίνητρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Οι άνδρες που αναζητούν την μητέρα τους στο πρόσωπο της συντρόφου τους, συνήθως εμφανίζουν 7 συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουν

  • Διαρκής ανάγκη αποδοχής
  • Επιλέγουν γυναίκες – φροντιστές
  • Έντονη νοσταλγία για τα παιδικά τους χρόνια
  • Βάζουν πάνω απ’ όλα τη συναισθηματική υποστήριξη
  • Δεν αντέχουν την κριτική
  • Πιστεύουν στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων
  • Φοβούνται πολύ την εγκατάλειψη

Διαρκής ανάγκη αποδοχής

Μια κοινή συμπεριφορά που επιδεικνύεται από τους άνδρες που ασυνείδητα αναζητούν μια μητέρα στις σχέσεις τους είναι η συνεχής τους ανάγκη για επικύρωση.

Ακριβώς όπως ένα παιδί στρέφεται προς την μητέρα τους για επιβεβαίωση, αυτοί οι άνδρες συχνά αναζητούν την έγκριση από τις συντρόφους τους.

Είτε πρόκειται για τη δουλειά τους, τις επιλογές τους, ή ακόμα και για ασήμαντα πράγματα, όπως το ντύσιμό τους επιζητούν το καθησυχαστικό νεύμα της αποδοχής.

Δεν πρόκειται για εμφανή ή σκόπιμη συμπεριφορά. Είναι ανεπαίσθητη και συχνά, οι ίδιοι μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι την εμφανίζουν. Αλλά παρόλα αυτά είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι.

Επιλέγουν γυναίκες – φροντιστές

Οι άνδρες που εν αγνοία τους αναζητούν μια μητρική φιγούρα στις συντρόφους τους συνήθως αναζητούν γυναίκες που έχουν την τάση να φροντίζουν τους άλλους.

Μερικοί άνδρες, έχουν ένα σταθερό μοτίβο επιλογής συντρόφων. Με άλλα λόγια, επιλέγουν γυναίκες με βάση το πόσο τους φροντίζουν.

Δεν είναι μια συνειδητή επιλογή για τους περισσότερους άνδρες. Είναι μια λεπτή υποβόσκουσα τάση που καθοδηγεί τις προτιμήσεις τους στις σχέσεις.

Μερικές φορές, η αναγνώριση αυτών των μοτίβων μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Έντονη νοσταλγία για τα παιδικά τους χρόνια

Στον κόσμο της ψυχολογίας, είναι γνωστό ότι τα πρώιμα χρόνια μας, διαμορφώνουν σημαντικά τις σχέσεις μας στην ενήλικη ζωή.

Οι άνδρες που ασυνείδητα αναζητούν μια μητρική  φιγούρα συχνά επιδεικνύουν ισχυρή προσκόλληση στις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

Αυτοί οι άνδρες συχνά αναπολούν το παρελθόν τους, ιδιαίτερα την παιδική τους ηλικία και τις αναμνήσεις με την μητέρα τους. Μπορεί να έχουν κρατημένα αντικείμενα από την παιδική τους ηλικία, όπως ένα αγαπημένο παιχνίδι ή ένα αγαπημένο βιβλίο, θεωρώντας τα πολύτιμα αναμνηστικά.

Αυτός ο δεσμός με το παρελθόν δεν είναι μόνο νοσταλγία. Είναι μια αντανάκλαση της υποσυνείδητης επιθυμίας για την ασφάλεια και την άνεση που ένιωθαν κοντά στην μητέρα τους κατά τη διάρκεια των διαμορφωτικών χρόνων τους. Οι συμπεριφορές αυτές, τροφοδοτούν τη βαθιά τους επιθυμία για την μητρική αίσθηση σε μια σύντροφο.

Βάζουν πάνω απ’ όλα τη συναισθηματική υποστήριξη

Οι άνθρωποι αναζητούν διαφορετικά πράγματα από τους ερωτικούς τους συντρόφους. Για κάποιους, μπορεί να είναι συντροφικότητα, για άλλους, μπορεί να είναι κοινά ενδιαφέροντα.

Αλλά για τους άνδρες που υποσυνείδητα αναζητούν μια μητρική φιγούρα, η συναισθηματική υποστήριξη συχνά ξεπερνά όλα τα άλλα.

Αυτοί οι άνδρες εκτιμούν ιδιαίτερα τους συνεργάτες που είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι και υποστηρικτικοί. Νιώθουν πιο άνετα και ασφαλείς, όταν τα συναισθήματά τους είναι γίνονται κατανοητά.

Οι άνδρες αυτοί προτιμούν τον διάλογο και τη συναισθηματική έκφραση, παρά τις συγκρούσεις και τις εντάσεις. Σημασία γι’ αυτούς δεν έχει ποιος έχει δίκιο ή άδικο, αλλά η συναισθηματική επικοινωνία.

Αυτή η ανάγκη για συναισθηματική υποστήριξη είναι μια λεπτή ένδειξη της ασυνείδητης επιθυμίας τους για μια μητρική  φιγούρα που παραδοσιακά θεωρείται ως ο τροφός και πηγή συναισθηματικής άνεσης και κατανόησης.

Δεν αντέχουν την κριτική

Η μητέρα έχει πάντα τον τρόπο να μετριάζει την ένταση της κριτικής ή του μαλώματος που δεχόμασταν ως παιδιά.

Όπως αποδεικνύεται, αυτού του είδους η επικοινωνία μπορεί να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο.

Οι άνδρες που στο πρόσωπο της συντρόφου τους, αναζητούν μια μητέρα, δυσκολεύονται να  χειριστούν την κριτική στις σχέσεις τους.

Ακόμα και τα εποικοδομητικά σχόλια μπορεί να είναι σκληρά.

Οι άνδρες που αναζητούν μια μητρική φιγούρα στην ερωτική τους σύντροφο, έχουν ανάγκη τη συναισθηματική ασφάλεια. Δεν το κάνουν από ευθυνοφοβία, απλά νιώθουν έντονη την ανάγκη συναισθηματικής στήριξης ώστε ν’ αντέξουν το πλήγμα της κριτικής.

Αυτή η αντίδραση,  είναι ένα ακόμη σημάδι που μαρτυρά μια ασυνείδητη αναζήτηση της μητρικής φιγούρας.

Πιστεύουν στους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων

Ένα άλλο πρότυπο που παρατηρείται σε άνδρες που υποσυνείδητα αναζητούν την μητρική φιγούρα είναι η κλίση τους προς τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων.

Στο υποσυνείδητό τους, η ιδανική γυναίκα είναι εκείνη που θ’ αναλάβει τον ρόλο της μητέρας.

Για τους άνδρες που αναζητούν την μητέρα τους στο πρόσωπο της συντρόφου, οι ρόλοι μιας γυναίκας, περιλαμβάνουν τη φροντίδα της οικογένειας, τη διαχείριση του σπιτιού, την ανατροφή των παιδιών.

Η πεποίθησή τους αυτή  έχει δημιουργηθεί με βάση την  οικογενειακή δυναμική στην οποία μεγάλωσαν και νοιώθουν άνεση.

Φοβούνται πολύ την εγκατάλειψη

Αυτός ο φόβος μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους – από το να είναι υπερβολικά προσκολλημένος στην απόλυτη πίστη και αφοσίωση. Μπορεί να φτάσουν σε ακραία σημεία μόνο και μόνο για ν’ αποφύγουν τη σύγκρουση ή μπορεί να κάνουν θυσίες για να κρατήσουν τη σχέση.

Ο φόβος του να μείνεις μόνος ή του να χάσεις κάποιον δεν απορρέει μόνο από ανασφάλεια, αλλά και την προσκόλληση στην μητρική φιγούρα.

Η αναγνώριση αυτού του φόβου μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της κατανόησης και της ενσυναίσθησης, οδηγώντας σε υγιέστερες σχέσεις.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο