Διαφήμιση - Advertisement
Άσχημα νέα για τα 5 άτομα που ήπιαν καυστικό υγρό αντί για ρακή - Gkourou.com Άσχημα νέα για τα 5 άτομα που ήπιαν καυστικό υγρό αντί για ρακή

Άσχημα νέα για τα 5 άτομα που ήπιαν καυστικό υγρό αντί για ρακή


Διαφήμιση - Advertisement

 


Μάχη για την ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν τα πέντε άτομα, τρεις τουρίστες και δύο εργαζόμενοι, που αντί να καταναλώσουν ρακή, ήπιαν σφηνάκια με καυστικό υγρό, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε άτομα, τρεις τουρίστες και δύο εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, αντί να καταναλώσουν σφηνάκια με ρακή, ήπιαν κατά λάθος υγρό που εικάζεται πως ήταν απορρυπαντικό.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται με οίδημα στον λάρυγγα και εγκαύματα σε οισοφάγο και στομάχι.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Πήγαν να τους κεράσουν σφηνάκια και κατέληξαν όλοι στο νοσοκομείο. Το μπουκάλι στο ψυγείο του μπαρ τελικά, δεν είχε ρακή, όπως νόμιζε η υπάλληλος του ξενοδοχείου αλλά κάποιο καυστικό καθαριστικό.

«Ήταν οι πελάτες στο μπαρ του ξενοδοχείου και το προσωπικό θέλησε να τους κεράσει. Ήταν ένα μπουκάλι μέσα στο ψυγείο το οποίο είχε αυτό το υγρό το καθαριστικό, το οποίο χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν καθαριστικό, έβαλαν από ένα σφηνάκι σε όλους να πιούνε. Μάλλον για ρακή πίστευαν ότι ήταν, μεταξύ κι αυτών και η μπαργούμαν που σέρβιρε.», είπε ο φίλος του ξενοδόχου.

Κατευθείαν κατάλαβαν ότι το κάψιμο που ένιωθαν δεν ήταν φυσιολογικό και αμέσως κάλεσαν βοήθεια.

Ποιος έκανε το λάθος

Το ασθενοφόρο έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο γνωστό ξενοδοχείο και παρέλαβαν τους τρεις πελάτες και τους δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου, που είχαν όλοι καταναλώσει το χημικό υγρό.

Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν οι αρχές που διενήργησαν αυτοψία στο μπαρ και κατάσχεσαν το μπουκάλι με το καυστικό περιεχόμενο, το οποίο το έστειλαν για ανάλυση.

«Είναι όπως η ρακή, ακριβώς. Δεν είχε διαφορά γι’ αυτό δεν το κατάλαβαν. Τώρα, πώς βρέθηκε στο ψυγείο… Το λάθος ήταν ότι κάποιος το έβαλε σ’ ένα μπουκάλι, το οποίο, ίσως μετά αυτό το μπουκάλι κάποιος το είδε έξω από το ψυγείο και το έβαλε στο ψυγείο. Κι έτσι έγινε το κακό. Ανυποψίαστοι όλοι. Δηλαδή, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο φίλος του ξενοδόχου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος έκανε το λάθος και μπέρδεψε τα μπουκάλια που είχε ως συνέπεια πέντε άνθρωποι αυτή τη στιγμή να δίνουν μάχη στην εντατική.

«Νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση»

«Νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ασθενείς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και ο 5ος στη ΜΕΘ στο Βενιζέλειο», είπε νωρίτερα στο MEGA ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Περιμένουμε να περάσουν ορισμένες ώρες έτσι ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του οισοφάγου και του στομάχου και αναλόγως να πράξουμε, αν χρειαστεί να γίνει επέμβαση ή όχι. Προς το παρόν είναι σταθεροί, ένας εκ των 5 παρουσιάζει ένα αναπνευστικό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς είναι. Έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, σημείωσε:

«Μετά το φαγητό είχαν πάει στο μπαρ και έπιναν, ήταν σε καλό κέφι, τους έδωσε η barwoman σφηνάκια και αντί να πιάσει το μπουκάλι με τη ρακή, έπιασε το μπουκάλι με το απορρυπαντικό. Αυτό ήταν το λάθος», ολοκλήρωσε.

Περισσότερα Βίντεο