Τα 3 σιωπηλά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα νιώθει μοναξιά στον γάμο της - Gkourou.com Τα 3 σιωπηλά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα νιώθει μοναξιά στον γάμο της

Τα 3 σιωπηλά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα νιώθει μοναξιά στον γάμο της


Διαφήμιση - Advertisement

 


Όταν μια γυναίκα είναι παντρεμένη, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι δεν είναι ποτέ μόνη και έχει πάντα έναν σύμμαχο στο πλευρό της. Δυστυχώς, δεν είναι όλες τόσο τυχερές.

Σύμφωνα με μια σχετική έρευνα του 2018, ένας στους τρεις παντρεμένους ανθρώπους άνω των 45 ετών, αναφέρουν ότι αισθάνονται μοναξιά στον γάμο τους.

Η μοναξιά μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη σύνδεσης, επικοινωνίας ή προσπάθειας.

Η μοναξιά μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, αλλά για τις γυναίκες, υπάρχουν τρία διακριτά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι αισθάνονται μοναξιά.

Τα 3 σιωπηλά σημάδια που μαρτυρούν ότι μια γυναίκα νιώθει μοναξιά στον γάμο της

  • Δεν μοιράζεται πλέον τα συναισθήματά της μαζί σας
  • Έχει σταματήσει να «γκρινιάζει»
  • Έχει σταματήσει να μιλάει

Δεν μοιράζεται πλέον τα συναισθήματά της μαζί σας

Οι γυναίκες αγαπούν την κουβέντα.Γενικά, οι άνθρωποι νιώθουμε καλύτερα μιλώντας για τα συναισθήματά μας με κάποιον που αγαπάμε και που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλής.Έτσι, όταν ξαφνικά μια γυναίκα κλείνεται και σταματάει να μιλάει, κάποιος ανησυχητικός λόγος υπάρχει.

Όταν ξαφνικά μια σύζυγος σταματάει να μοιράζεται τα συναισθήματά της με το σύζυγό της, δεν αισθάνεται πλέον τόσο ασφαλής ώστε να εκφραστεί.

Ο άνδρας μπορεί να έχει παγιώσει έναν συναισθηματικά ανασφαλή χώρο στο σπίτι και η γυναίκα δεν μπορεί να ανοιχτεί.

«Ή δε νιώθει ότι στην πραγματικότητα ακούς τα πράγματα που λέει, άρα καλύτερα να μην τα πει.»

Ο λόγος που κάνει της σχέσεις να καταρρέουν, είναι η έλλειψη επικοινωνίας.

Θα πρέπει πάντα να επιτρέπουμε στους συντρόφους μας να νιώθουν την ασφάλεια να εκφραστούν ελεύθερα. Αν η γυναίκα αισθάνεται ότι δεν την  ακούτε πλέον, το σπίτι μπορεί να έχει γίνει ένα πολύ μοναχικό μέρος γι’ αυτήν.

Έχει σταματήσει να «γκρινιάζει»

Ενώ οι περισσότεροι σύζυγοι θα ανακουφίζονταν αν οι γυναίκες τους ξαφνικά σταμάτησαν να τους γκρινιάζουν για να πλύνουν τα πιάτα ή να βοηθήσουν τα παιδιά με τις εργασίες τους, στην πραγματικότητα, αυτή η σιωπή υποδηλώνει πρόβλημα.  Μπορεί να αισθάνεται εντελώς μόνη και εγκαταλελειμμένη στη σχέση και πιθανότατα σχεδιάζει την έξοδό της.

Κάποιες φορές, οι σύζυγοι μπορεί να θεωρήσουν ότι μια γυναίκα που ζητά βοήθεια για το σπίτι, γκρινιάζει, όταν στην πραγματικότητα, χωρίς τις υπενθυμίσεις τους, το σπίτι θα κατέρρεε.

Αν η γυναίκα σας πλέον έχει  σταματήσει να εκφράζεται, αυτό είναι ένα σημάδι ότι αισθάνεται μόνη στον γάμο.

Όπως και τα δύο πρώτα προειδοποιητικά σημάδια, όταν η συνήθης συμπεριφορά της συζύγου σας και οι συνήθειες αλλάζουν εντελώς, αυτό μαρτυρά μοναξιά που δυσκολεύεται να εκφράσει.

Κάποτε μιλούσε, τώρα πλέον είναι σιωπηλή. Κάποτε κάνατε πράγματα μαζί.

Έκανε τα πάντα για την οικογένεια και τώρα φροντίζει τον εαυτό της και τα παιδιά, αφήνοντάς σας μόνους.

Έχει σταματήσει να μιλάει

Αν μια γυναίκα δεν σας μιλάει πλέον όπως στο παρελθόν, αυτός είναι ο τρόπος της να σας πει: «Ξέρω πως δεν είσαι εδώ για να με στηρίξεις. Ξέρω ότι δεν είσαι εδώ για να με προστατέψεις, οπότε θα φροντίσω τον εαυτό μου

Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσετε την κατάσταση.

Η επικοινωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Αναγνωρίστε τη μοναξιά της και υποσχεθείτε της ότι θα κάνετε μια προσπάθεια να την κάνετε να νιώσει ασφαλής.

Βρείτε  χρόνο κάθε μέρα αποκλειστικά για τη σύζυγό σας. Βγείτε έξω για φαγητό μαζί της. Δείτε μια ταινία μαζί. Μην την αφήνετε να νιώσει μόνη.

Ανάμεσα σε δουλειά, παιδιά, και τη συνολική διαχείριση της ζωής, η παραμέληση της συντρόφου, μπορεί να γίνει ασυναίσθητα.

Η ζωή μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά θα πρέπει πάντα να κάνετε μια προσπάθεια για να δώσετε προτεραιότητα στην σύζυγό σας και να της δείξετε ότι θα είστε πάντα εκεί για αυτήν. Ο γάμος βασίζεται στη στήριξη και την αμοιβαιότητα.

Περισσότερα Βίντεο