Νέα στοιχεία για το θρίλερ σε ξενοδοχείο της Φλώρινας – Πώς δηλητηριάστηκαν από διαρροή αερίου 14 άτομα


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Σε συνολικά 14 άτομα ανέρχονται τα άτομα τα οποία δηλητηριάστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά από διαρροή αερίου στο ξενοδοχείο όπου έμεναν στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου Φλώρινας.


Όπως επισημαίνει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ένας άνδρας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έχουν μεταφερθεί 9 άτομα και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας 4 και όλοι αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στη διάρκεια της ημέρας.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ηλικίας 53 ετών, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

«Βοήθεια, βοήθεια η γυναικά μου λιποθύμησε» φώναζε ένας άνδρας

Για το συμβάν μίλησε το πρωί της Κυριακής 27/10 στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» ο αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, Παύλος Σαρηγιαννίδη εξηγώντας: «Παρευρέθηκε άμεσα η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Έξι άτομα πήγαν το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και οκτώ στο νοσοκομείο Φλώρινας. Ο ένας είναι σε άσχημη κατάσταση και διασωληνωμένος. Υπήρξαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του χώρου του ξενοδοχείου, η Πυροσβεστική είπε ότι θα φέρει πραγματογνώμονα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει».

«Αυτό το ξενοδοχείο είναι στο χωριό Λιμνοχώρι. Ήταν στα δωμάτια, όχι σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι 2 μήνες ανοιχτό. Και τις προηγούμενες μέρες που λειτουργούσε δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης κανονικά αυτό που έγινε, έγινε χθες. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Οι ηλικίες των επισκεπτών είναι από 30 έως 55 ετών και διαφορετικές παρέες.

Είχα την πρώτη κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 2:30 ώρα την νύχτα και πήγα αμέσως. Ήταν στα δωμάτιά τους οι άνθρωποι. Υπήρξε ειδοποίηση από ένα ζευγάρι, το οποίο ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε από το δίπλα δωμάτιο να φωνάζει κάποιος “βοήθεια, βοήθεια η γυναικά μου λιποθύμησε” τότε κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την αστυνομία. «Ελέγχθηκαν όλα τα δωμάτια, δεν είναι κάποιος μέσα», συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

«Δεν έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, εκείνη την ώρα μετά τον πήρε η αστυνομία και εγώ τότε αποχώρησα», ανέφερε κλείνοντας.