Ο ήρωας Τζέιμι Λάμπρος - Ο Ελληνοαμερικανός που πνίγηκε παλεύοντας να σώσει μία μητέρα και το 10χρονο παιδί της - Gkourou.com Ο ήρωας Τζέιμι Λάμπρος - Ο Ελληνοαμερικανός που πνίγηκε παλεύοντας να σώσει μία μητέρα και το 10χρονο παιδί της

Ο ήρωας Τζέιμι Λάμπρος - Ο Ελληνοαμερικανός που πνίγηκε παλεύοντας να σώσει μία μητέρα και το 10χρονο παιδί της


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Δεν σκέφτηκε καν ότι θα κινδυνέψει ο ίδιος, δεν υπολόγισε τη ζωή του, παρά μόνο μίας γυναίκας και του 10χρονου παιδιού τους. Γι αυτό και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων ως ήρωας. Ένας πραγματικός ήρωας. Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Τζέιμι Λάμπρος, ο οποίος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα 10χρονο αγόρι και τη μητέρα του.

Ο 48χρονος από το Λονγκ Άιλαντ βρισκόταν μαζί με συγγενείς του σε κρουαζιέρα στις Βερμούδες στις 7 Οκτωβρίου, όταν παρατήρησε ότι ένα παιδί βρισκόταν σε κίνδυνο. Παρά το ότι δεν ήταν δεινός κολυμβητής, όπως λέει το περιβάλλον του, ο Τζέιμι, βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει από σίγουρο πνιγμό το αγόρι και τη μητέρα του.

Κατάφερε και τους έσωσε. Ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να βγει στην ακτή.

Η μητέρα του, Φύλλις Γάσπαρη είπε ότι μια γυναίκα προσπάθησε να τον τραβήξει στην ακτή, όμως ήταν ήδη αργά. Διηγήθηκε στο News 12 Long Island πώς η κουνιάδα της ήρθε τρέχοντας κοντά της στην παραλία, λέγοντάς της ότι κάτι είχε συμβεί. Λίγο αργότερα έμαθε ότι ο μεγαλύτερος γιος της ήταν νεκρός.

Παρά τον θρήνο της για την ξαφνική απώλεια, η Γάσπαρη είπε ότι οι ενέργειες του Λάμπρου εκείνη την ημέρα αντικατόπτριζαν το είδος του ανθρώπου που ήταν.

 "Μπήκε στο νερό για να σώσει αυτό το παιδί. Αυτός ήταν. Θα σου έδινε το πουκάμισο του, θα βοηθούσε οποιονδήποτε", είπε στο στο WNBC. Από την πλευρά του, ο αδελφός του, Τζόι Παππάς δήλωσε ότι από μικρός ήταν ο ήρωας του και ότι θα συνεχίσει να είναι. Όσοι τον ήξεραν κάνουν λόγο για έναν ανιδιοτελή άνθρωπο που προσέφερε στους συνανθρώπους του.

"Στις τελευταίες του στιγμές, ο Τζέιμι έδειξε το θάρρος και την ανιδιοτέλεια που θα θυμούνται πάντα όσοι τον γνώριζαν. Πέθανε σαν ήρωας, δίνοντας τη ζωή του για να μπορέσει να ζήσει άλλος", έγραψαν μέλη της οικογένειας σε διαδικτυακό έρανο για το κόστος της κηδείας.