Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Toto Schillaci. Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο του Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι.
Νοσηλευόταν στο πνευμονολογικό τμήμα του δημοτικού νοσοκομείου του Παλέρμο. Ο ήρωας της εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο του 1990, πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο παχύ έντερο και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες σε σοβαρή κατάσταση.
Η Palermo FC , με τον Πρόεδρο Dario Mirri και ολόκληρη την οικογένεια του City Football Group, «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον πρόωρο θάνατο του Salvatore Schillaci και συμμετέχει στη θλίψη της οικογένειας του».
Ποιος ήταν ο “Τότο”
Η αγάπη των Ιταλών «τιφόζι» για τον φοβερό και τρομερό σκόρερ φαίνεται και από το γεγονός πως δεκάδες συγκεντρώθηκαν αμέσως, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, έξω από το νοσοκομείο θέλοντας να εκφράσουν τη συγκίνηση τους για τον «Τοτό όλων Ιταλών», όπως είχε χαρακτηριστεί. Ο Σκιλάτσι σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε με τις Μεσίνα (1982-1989), Γιουβέντους (1989-1992), Ιντερ (1992-1994) και Τζούμπιλο Ιβάτα στην Ιαπωνία (1994-1997).
Την αγωνιστική περίοδο 1988-89 ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας πετυχαίνοντας 23 τέρματα με τη Μεσίνα. Παίρνοντας μεταγραφή στη Γιουβέντους είχε μια πολύ καλή πρώτη χρονιά σκοράροντας 15 γκολ πρωταθλήματος και 21 σε όλες τις διοργανώσεις, περίοδος που τελείωσε με τη Γιουβέντους να κερδίζει τους τίτλους του Κυπέλλου Ιταλίας 1989–90 και του Κυπέλλου UEFA.
Μετά τη Γιουβέντους φόρεσε τη φανέλα της Ιντερ κερδίζοντας το κύπελλο UEFA το 1994, αλλά δεν είχε τις εμφανίσεις που περίμεναν οι «νερατζούρι» και τελικά έφυγε για την Ιαπωνία, όπου κέρδισε ένα τίτλο πρωταθλήματος το 1997. Το 1996 κρέμασε τα παπούτσια σε ηλικία 32 χρόνων.
Με την εθνική Ιταλίας αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια, ενώ έσπασε ρεκόρ στο Μουντιάλ του 1990. Πετυχαίνοντας έξι γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα. Οι φίλαθλοι της Ιταλίας δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του ’90 και από τότε είχε πάρει διαστάσεις λαϊκού ήρωα.