Διαφήμιση - Advertisement
Εξαφανίστε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σας με ένα το απλό κόλπο - Gkourou.com Εξαφανίστε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σας με ένα το απλό κόλπο

Εξαφανίστε τους κίτρινους λεκέδες από τα μαξιλάρια σας με ένα το απλό κόλπο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Οι κίτρινοι λεκέδες στα μαξιλάρια μπορεί να γίνουν εφιάλτης. Ευτυχώς οι ειδικοί στον καθαρισμό μοιράστηκαν ένα απλό κόλπο για να τα κάνετε να φαίνονται και πάλι σαν καινούργια.

Ακόμη και οι πιο επιμελείς στον καθαρισμό μπορεί να βρεθούν να παλεύουν με αυτά τα επίμονα σημάδια στα μαξιλάρια. Οι λεκέδες αυτοί μας κάνουν να νιώθουμε ότι τα μαξιλάρια μας δεν είναι ποτέ πραγματικά καθαρά, όσες φορές κι αν τα πλύνουμε.Τι προκαλεί αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες και πώς μπορούμε να τους εξαφανίσουμε;



Οι ειδικοί καθαρισμού του Lifehacker έχουν δώσει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κύριος ένοχος πίσω από τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες στα μαξιλάρια δεν είναι άλλος από τον ιδρώτα. Όλοι ιδρώνουμε όταν κοιμόμαστε και κυρίως κατά τις καυτές καλοκαιρινές νύχτες. Η υγρασία δεν μένει μόνο στην επιφάνεια, αλλά διεισδύει μέσα στη μαξιλαροθήκη και στο ίδιο το μαξιλάρι, οδηγώντας σε αυτούς τους αντιαισθητικούς λεκέδες.

Όμως, δεν είναι μόνο ο ιδρώτας που πρέπει να σας ανησυχεί. Τα βρεγμένα ή λιπαρά μαλλιά μπορούν επίσης να συμβάλλουν στο κιτρίνισμα των μαξιλαριών σας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, εκτός από τον ιδρώτα, τα μαλλιά σας μπορεί να είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση κίτρινων λεκέδων στο μαξιλάρι και ειδικά αν είναι λιπαρά ή αν συχνά πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα ή υγρά μαλλιά.

«Ορισμένα είδη μακιγιάζ και προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν επίσης να ευθύνονται για τους κίτρινους λεκέδες. Άλλος ένοχος θα μπορούσε επίσης να είναι το σάλιο. Τοποθετώντας ένα αδιάβροχο προστατευτικό μαξιλαριού πριν από τη μαξιλαροθήκη μπορείτε να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό. Αλλά, αν αντιμετωπίζετε επίμονους λεκέδες και δεν σας αρέσει να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε νέα μαξιλάρια, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείτε να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τοπικά τους κίτρινους λεκέδες με ένα σπρέι ή με μια σπιτική πάστα φτιαγμένη από μαγειρική σόδα και νερό. Οι επαγγελματίες συμβουλεύουν να ενεργήσετε γρήγορα για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στα μαξιλάρια σας, προειδοποιώντας ότι όσο περισσότερο παραμένουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τους καθαρίσετε αργότερα. Και θυμηθείτε, ακόμα κι αν τα μαξιλάρια σας δεν έχουν ορατούς λεκέδες, είναι συνετό να τα πλένετε 2 φορές το χρόνο για να κρατάτε μακριά αυτούς τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement