Διαφήμιση - Advertisement
Δίκη των "τεράτων": Η συγκλονιστική αποκάλυψη της κόρης της Ζιζέλ - Gkourou.com Δίκη των "τεράτων": Η συγκλονιστική αποκάλυψη της κόρης της Ζιζέλ

Δίκη των "τεράτων": Η συγκλονιστική αποκάλυψη της κόρης της Ζιζέλ


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η Καρολίν Νταριάν, η 40χρονη μητέρα ενός μικρού αγοριού, που είδε τη ζωή της να διαλύεται σε χίλια κομμάτια όταν έμαθε ότι ο πατέρας της νάρκωνε και εξέδιδε τη μητέρα της, συγκλόνισε με τη μαρτυρική της κατάθεση στη δίκη των 51 κατηγορουμένων.

Η πιο σοκαριστική στιγμή όμως ήταν μίλησε για τη στιγμή που κλήθηκε από την αστυνομία για να της δείξουν το οπτικό υλικό της φρίκης, αλλά και δύο φωτογραφίες στις οποίες, όπως υποστήριξε, εμφανίζεται η ίδια.

Δύο φωτογραφίες, δύο στιγμιότυπα φρίκης και συντριβής

Η περιγραφή της είναι χαρακτηριστική του σοκ που υπέστη: "Στην πρώτη φωτογραφία, είδα μια γυναίκα που φαινόταν να κοιμάται, ξαπλωμένη στο πλευρό της, με το φως αναμμένο. Μπορούσαμε να δούμε τους γλουτούς της. Στη δεύτερη φωτογραφία, η γυναίκα είναι στην ίδια θέση. Φορά το ίδιο εσώρουχο. Μου είναι αδύνατον να την αναγνωρίσω".

Ο αστυνομικός όμως της επισήμανε μια καφέ κηλίδα στο πρόσωπο της γυναίκας που έβλεπε, μια καφέ κηλίδα ίδια με αυτή που η Καρολίν έχει στο μάγουλό της.

Η Καρολίν είπε στο δικαστήριο ότι και εκείνη είχε πέσει θύμα και ότι την είχαν ναρκώσει: "Εκεί, ανακαλύπτω ότι πρόκειται για εμένα και καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας μου, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, για τον οποίο πίστευα ότι είχε ακεραιότητα, ότι σεβόταν την κόρη του, που ήταν περήφανος για αυτήν, που πάντα με ενθάρρυνε, ανακαλύπτω ότι στην πραγματικότητα, ο πατέρας μου με φωτογράφισε εν αγνοία μου, γυμνή".

Η 40χρονη γυναίκα δήλωσε στο δικαστήριο την "ακλόνητη πεποίθησή της" ότι σε αυτές τις φωτογραφίες δεν κοιμάται, αλλά είναι και εκείνη ναρκωμένη.

"Και έπαψα να σε φωνάζω μπαμπά..."

Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Καρολίν Νταριάν έχει γράψει ένα βιβλίο-μαρτυρία για τα γεγονότα που διέλυσαν την οικογένειά της με τίτλο "Και έπαψα να σε φωνάζω μπαμπά..."Επίσης, δραστηριοποιείται μέσω της οργάνωσης #Mendorspas, (Δεν αποκοιμιέμαι) που έχει ιδρύσει για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το βασανιστήριο της χημικής υποδούλωσης, αυτό δηλαδή που υπέστη η μητέρα της όταν την νάρκωνε ο πατέρας της.

Πώς το έμαθε: Ο κατακλυσμός και η συντριβή

Μία μέρα μετά την καθηλωτική κατάθεση της μητέρας της, θύμα στην πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά της Γαλλίας υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η κόρη της Ζιζέλ Πελικό και του τέρατος που είναι ο βασικός κατηγορούμενος, κατέθεσε επί 20 λεπτά ενώπιον του Δικαστηρίου της Αβινιόν.

Η μαρτυρία της ήταν συγκλονιστική: "Παρουσιάζομαι ενώπιον σας ως το παιδί, η κόρη του βασικού κατηγορούμενου και του θύματος που έζησε πράξεις αφόρητης θηριωδίας", είπε παίρνοντας τον λόγο. Πριν περάσει στο κυρίως μέρος της κατάθεσης, πριν ξεκινήσει να περιγράφει τα γεγονότα που την έχουν οδηγήσει σε απόλυτη συντριβή, δήλωσε στο δικαστήριο: "Βρίσκομαι σε τεράστια συναισθηματική φόρτιση".

"Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2020, στις 20:25 το βράδυ, ήμασταν μια ενωμένη οικογένεια. Αγαπούσα τον πατέρα μου. Αγαπούσα εκείνον που πίστευα ότι γνώριζα", άρχισε να λέει η Καρολίν Νταριάν. Για τον άνθρωπο αυτό, τον Ντομινίκ Πελικό, είπε ότι τον θεωρούσε υγιή πνευματικά, καλοπροαίρετο, τρυφερό πατέρα, πάντοτε παρόντα στις ζωές των παιδιών του. Και για το πώς ένοιωσε όταν της αποκαλύφθηκε τι συνέβαινε στη μητέρα της με θύτη τον πατέρα της, η μοναχοκόρη του πρώην ζευγαρίου είπε: "Ήταν ένας κατακλυσμός".

Ανακαλώντας το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τη μητέρα της, η Καρολίν είπε ότι η εισαγωγή που της έκανε λέγοντάς της "έχω κάτι να σου πω για τον πατέρα σου", την έκανε αυτομάτως να σκεφτεί ότι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. "Αντί γι΄ αυτό μου είπε ότι ο πατέρας σου με ναρκώνει εδώ και χρόνια για να με βιάζουν άγνωστοι στο κρεβάτι μου. Είδα φωτογραφίες που μου έδειξαν και βίντεο".

Και συνέχισε: "Άρχισα να χάνω τα θεμέλια κάτω από τα πόδια μου. Ευτυχώς, ο άντρας μου ήταν εκεί, κι ο 6χρονος γιος μου επίσης. Του είπαμε να πάει σε ένα άλλο δωμάτιο για να μην ακούει τα ουρλιαχτά και τα κλάματα της μητέρας του. Ήμουν στο σαλόνι του σπιτιού μας και αίφνης είχα γίνει κομμάτια".

Η περιγραφή που συνεχίζεται είναι λεπτομερής: "Τη νύχτα της 2άς προ 3η Νοεμβρίου 2020, τα αδέλφια μου, ο Νταβίντ και ο Φλοριάν κι εγώ, δεν κλείσαμε μάτι. Η μητέρα μας ήταν μόνη, στο σπίτι όπου ο πατέρας μας τη νάρκωνε και καλούσε άγνωστους άνδρες για να τη βιάζουν".

Η Καρολίν Νταριάν θυμήθηκε ότι όταν την επομένη το πρωί, σε κατάσταση σοκ, πήγε τον 6χρονο γιο της στο σχολείο, δεν έβρισκε το κουράγιο να του πει ότι δεν θα ξαναέβλεπε ποτέ τον παππού του.

Στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι των βασανιστηρίων της μητέρας της, το σπίτι που ο γιος της λάτρευε να περνάει τις διακοπές του με τον αγαπημένο του παππού.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της, η Καρολίν Νταριάν έθεσε ένα βασανιστικό ερώτημα: "Τι κάνεις όταν ο πατέρας σου είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς θηρευτές των τελευταίων 20 χρόνων; Τι κάνει κανείς όταν ο πατέρας σου δεν αποδέχεται τα αδιάσειστα στοιχεία, πείτε μου κύριε Πρόεδρε".

Τα δάκρυα του τέρατος

Την ώρα που κατέθετε η κόρη του, ο Ντομινίκ Πελικό εμφανίστηκε ταραγμένος. Ήταν ανήσυχος και άλλαζε συνεχώς θέση καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ακούγοντας την, δακρύζει.

Όπως ακριβώς και την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, όταν άκουσε τη μαρτυρία της Ζιζέλ, της πρώην συζύγου του, που κατηγορείται ότι βασάνιζε και εξευτέλιζε εν αγνοία της επί τουλάχιστον μία δεκαετία.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement