Διαφήμιση - Advertisement
Μαρινέλλα: Υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στο νοσοκομείο – «Ο εγκέφαλος δεν θα επανέλθει πλήρως ποτέ» - Gkourou.com Μαρινέλλα: Υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στο νοσοκομείο – «Ο εγκέφαλος δεν θα επανέλθει πλήρως ποτέ»

Μαρινέλλα: Υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στο νοσοκομείο – «Ο εγκέφαλος δεν θα επανέλθει πλήρως ποτέ»


Διαφήμιση - Advertisement

 


Με το πανελλήνιο να αγωνιά για την κατάσταση της τεράστιας καλλιτέχνιδας, η οποία κατέρρευσε επί σκηνής στο Ηρώδειο και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, νέες εξελίξεις δόθηκαν στη δημοσιότητα για την πορεία της υγείας της Μαρινέλλας.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού υπέστη την Τετάρτη (25.09.2024) στη σκηνή του Ηρωδείου ενδοεγκεφαλική αιμορραγία αλλά και επιληπτική κρίση το βράδυ της Πέμπτης, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γιατρών. Η κατάσταση της Μαρινέλλας παραμένει σταθερή και κρίσιμη, ενώ οι γιατροί αποφεύγουν να την υποβάλλουν σε χειρουργείο, εφόσον δεν απαιτείται.

Ο νευροχειρουργός Γεώργιος Ορφανίδης και η δημοσιογράφος Γιάννα Σουλάκη, μίλησαν στην εκπομπή Live News και έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το εγκεφαλικό που υπέστη η Μαρινέλλα.

«Σύμφωνα με τους γιατρούς η Μαρινέλλα είναι μία μαχήτρια. Το ορόσημο είναι αύριο το βράδυ που συμπληρώνεται το τρίτο 24ωρο. Εκεί θα φανεί ότι εχει πέτυχει μία σημαντική νίκη για τη ζωή της. Αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο τότε τα πράγματα πιθανότατα να εξελιχθούν θετικά για την μεγάλη ερμηνεύτρια. Ανταποκρίνεται θετικά στην φαρμακευτική αγωγή, μειώνεται αργά αλλά σταθερά η πίεση του αιματώματος. Η έσχατη λύση είναι το χειρουργείο το οποίο κρύβει πολλούς κινδύνους και που ως τώρα αποφεύγεται. Είναι βαριά η κατάσταση και ελπίζουμε να βγει νικήτρια», είπε η Γιάννα Σουλάκη, η δημοσιογράφος του Iatropedia.gr.

Μιλώντας στην εκπομπή και ο νευροχειρουργός, Γιώργος Ορφανίδης εξήγησε: « Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει το ίδιο επεισόδιο παθαίνει αυτόματη ενδοεγκεφαλική αιμορραγία. Υπομονή οι συγγενείς, επιμονή οι γιατροί. Οι εγκεφαλικές αιμορραγίες συμβαίνουν σε διάφορες ηλικίες. Το πιο συνηθισμένο είναι στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 70 ετών.

Κυρίως οι αιτιολογίες είναι από εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αγγείων που γίνονται στον εγκέφαλο. Στις ηλικίες κάτω των 60 ετών οι αιμορραγίες είναι κυρίως από συγγενείς παθήσεις».

Και συνέχισε: «Η αιμορραγία εχει σταματήσει, στο πρώτο 24ωρο φαίνεται η έκταση της αιμορραγίας και η κλινική της εικόνα δηλαδή η βαρύτητα της βλάβης που εχει υποστεί ο εγκέφαλος. Το ότι ο ασθενής επικοινωνεί με το περιβάλλον του ειναι παρηγορητικό σημάδι. Εξαρτάται από το που και πόσο μεγάλη είναι η αιμορραγία. Σε φυσιολογική κατάσταση ο εγκέφαλος δεν θα επανέλθει ποτέ. Το οίδημα που προκαλείται στον εγκέφαλο επουλώνεται αλλά όχι το αιμάτωμα στην περιοχή του εγκέφαλου που καταστράφηκε».


Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement

Περισσότερα Βίντεο