Διαφήμιση - Advertisement
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού μετά το καλοκαιρινό «διάλειμμα» – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για δύο κινδύνους την Κυριακή - Gkourou.com Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού μετά το καλοκαιρινό «διάλειμμα» – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για δύο κινδύνους την Κυριακή

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού μετά το καλοκαιρινό «διάλειμμα» – Προειδοποίηση Μαρουσάκη για δύο κινδύνους την Κυριακή


Διαφήμιση - Advertisement

 


Καλοκαιρινό διάλειμμα μέσα στο φθινόπωρο θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού με μπουρίνια και ισχυρούς ανέμους.

Το «καλοκαιράκι» θα διαρκέσει λίγο μιας και θα πλήξει την χώρα μας ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά, όπως είπε, για σήμερα Τετάρτη (25/9) θα επικρατήσει «περιορισμένη» αστάθεια σχεδόν σε όλη την χώρα, ενώ κυρίως στα δυτικά – βορειοδυτικά θα σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες, που δεν αναμένεται να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην Αττική η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σήμερα, με λίγες τοπικές συννεφιές αργά το απόγευμα σε ορεινούς όγκους, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο αναμένεται να φτάσει στους 30-31 βαθμούς Κελσίου. Ηλιοφάνεια αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να φτάνει έως 28 βαθμούς.

«Μπροστά μας ανοίγεται ένα καλοκαιρινό διάστημα» με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα προσεγγίσει την χώρα μας  φέρνοντας μπουρίνια, βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για δύο κινδύνους την Κυριακή: τα μπουρίνια, τις καταιγίδες και τις βροχές στη βόρεια Ελλάδα και τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έως το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, με υψηλές θερμοκρασίες, και οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για μία βόλτα στην παραλία, αλλά αργότερα απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς έρχονται μπουρίνια και άνεμοι.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement