Διαφήμιση - Advertisement
Ολλανδία: Σκέφτονται κατάργηση του οφσάιντ για να μειωθεί η βία - Gkourou.com Ολλανδία: Σκέφτονται κατάργηση του οφσάιντ για να μειωθεί η βία

Ολλανδία: Σκέφτονται κατάργηση του οφσάιντ για να μειωθεί η βία


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας θέλει να μειώσει τη βία στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή 1.864 αγώνων πέρυσι και το μέτρο που σκέφτεται να πάρει είναι η κατάργηση του οφσάιντ.

Όπως αναφέρει σχετικά το Reuters, τα 1.864 παιχνίδια που διακόπηκαν πέρυσι λόγω περιστατικών βίας έπειτα από αμφισβητούμενες αποφάσεις για περιπτώσεις οφσάιντ, συνιστούν αύξηση 11% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν και 58% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται για αριθμούς που σήμαναν συναγερμό στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία σκέφτεται κάτι ακραίο: Να καταργήσει το οφσάιντ μόνο για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Εκεί όπου οι βοηθοί διαιτητές δεν είναι φυσικά επαγγελματίες, αντιθέτως συχνά σχετίζονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, με τις ομάδες που αναμετρώνται.

«Έχουμε ένα πρόβλημα και θέλουμε να το εξαλείψουμε», ήταν το σχόλιο της ομοσπονδίας επισημαίνοντας τις 1.864 διακοπές πέρυσι λόγω περιστατικών βίας.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement