Διαφήμιση - Advertisement
Οι 9 φράσεις που κάθε γυναίκα λαχταρά κρυφά να ακούσει - Gkourou.com Οι 9 φράσεις που κάθε γυναίκα λαχταρά κρυφά να ακούσει

Οι 9 φράσεις που κάθε γυναίκα λαχταρά κρυφά να ακούσει


Διαφήμιση - Advertisement

 


Οι περισσότεροι ξέρουμε πως, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μας μιλά, αποκαλύπτει πολλά για το τι αισθάνεται για εμάς.

Ειδικά όταν πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες και τα απλά, καθημερινά λόγια. Ορισμένες φράσεις μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μιας γυναίκας.

Ποιες είναι οι 9 φράσεις που κάθε γυναίκα λαχταράει ν’ ακούσει

  • «Σ’ εκτιμώ»
  • «Σ’ ακούω»
  • «Είσαι όμορφη»
  • «Εγώ είμαι εδώ»
  • «Πιστεύω σε σένα»
  • «Σ’ αγαπώ όπως ακριβώς είσαι»
  • «Σε σέβομαι»
  • «Πιστεύω στα όνειρά σου»
  • «Τα αισθήματά σου αξίζουν»

«Σ’ εκτιμώ»

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας κάνουν να ξεχνούμε την εκτίμησή που τρέφουμε για τους αγαπημένους μας.

Η εκτίμηση σε μια σχέση είναι αναγκαία για τη διατήρηση της υγείας της. Λέγοντάς της πως την εκτιμάτε, την κάνετε να νιώθει ότι, η προσπάθεια που καταβάλλει για τη σχέση, αξίζει τον κόπο.

H αυθεντική εκτίμηση ευνοεί σημαντικά τη σχέση. Καλλιεργεί την αγάπη, συσφίγγει τον δεσμό ανάμεσα στους συντρόφους, ενισχύει την αυτοεκτίμηση. Εκφράστε την εκτίμησή σας με κάθε ευκαιρία και ειλικρίνεια, καθώς τα προσποιητά λόγια, φαίνονται από μακριά.

«Σ’ ακούω»

Οι σχέσεις καλλιεργούνται ανάλογα με την προσοχή και την αφοσίωση των συντρόφων. Όταν μια γυναίκα σας μιλά για κάτι που την απασχολεί, μην σκέφτεστε τι να της απαντήσετε, μην της προσφέρετε κατευθείαν λύσεις ή προτάσεις.

Αφήστε στην άκρη το τηλέφωνο, πείτε της «σ’ ακούω» και ακούστε τι έχει να σας πει. Είναι μια σημαντική ένδειξη σεβασμού, εκτίμησης και κατανόησης.

Όταν μια γυναίκα λέει ότι θέλει να μιλήσει, αυτό που εννοεί είναι ότι έχει ανάγκη κάποιον που θα την ακούσει και θα την καταλάβει.

Μην βιαστείτε να της δώσετε λύση στο πρόβλημα. Αν’ αυτού, ακούστε την και θυμίστε της ότι θέλετε να ξέρετε τι σκέφτεται και τι την απασχολεί.

«Είσαι όμορφη»

Να θυμίζετε στη σύντροφό σας ότι είναι όμορφη, όχι μόνο όταν είναι περιποιημένη, αλλά και στις καθημερινές στιγμές – εκεί που δεν περιμένει να το ακούσει.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, μόνο ένα 4% των γυναικών στον κόσμο θεωρεί τον εαυτό του όμορφο. Αυτό και μόνο δείχνει πόση αξία έχει η επιβεβαίωση του συντρόφου.

Όταν της λέτε πως είναι όμορφη και το εννοείτε, ενισχύετε την αυτοεκτίμησή της, την κάνετε να νιώθει πως την αγαπάτε για αυτό που είναι.

«Εγώ είμαι εδώ»

Η ζωή είναι δύσκολη και επιφυλάσσει σε όλους εκπλήξεις και δοκιμασίες. Είναι μεγάλη παρηγοριά όταν κάποιος σου θυμίζει την παρουσία του.

Λέγοντάς της ότι είστε στο πλάι της, προσφέρετε στήριξη, της δίνετε δύναμη και καλλιεργείτε την εμπιστοσύνη στη σχέση σας.

Την κάνετε να νιώσει ότι η σχέση σας είναι ένα ασφαλές καταφύγιο όπου μπορεί να είναι άνετη, ο εαυτό της και όπου μπορεί να είναι ευάλωτη, απαλλαγμένη από τον φόβο της κριτικής.

Όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, θυμίστε της πως την εμπιστεύεστε.

Οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια, ωστόσο έχουν και τα λόγια τη δική τους αξία.

«Πιστεύω σε σένα»

Η πεποίθηση ότι κάποιος πιστεύει σε μας, είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο.

Όταν ο σύντροφος λέει στη γυναίκα του πως «πιστεύει σ’ εκείνη», την ωθεί να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, της θυμίζει τα δυνατά της σημεία και τις ικανότητές της.

Τα λόγια αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία όταν η γυναίκα αμφιβάλλει για τον εαυτό της, όταν η αυτοπεποίθησή της είναι κλονισμένη. Θυμίστε της ότι πιστεύετε σ’ εκείνη, ειδικά όταν επιδιώκει ένα σημαντικό στόχο στη ζωή της.

«Σ’ αγαπώ όπως ακριβώς είσαι»

Ζούμε σε μια κοινωνία που μας πιέζει διαρκώς να κάνουμε περισσότερα, να γίνουμε περισσότερα, να μην στεκόμαστε ούτε λεπτό, κάνοντάς μας ν’ αμφιβάλλουμε για την αξία μας.

Σ’ αυτόν τον κόσμο που απαιτεί να γίνουμε κάτι άλλο, η παραδοχή σε μια γυναίκα ότι, την αγαπούν όπως είναι, είναι μια ανακούφιση.

Οι λέξεις αυτές μεταδίδουν ένα ισχυρό μήνυμα. Ο άνδρας επιβεβαιώνει τη γυναίκα πως την αποδέχεται ολοκληρωτικά, με τα ελαττώματα και τις ατέλειές της.

Η φράση αυτή είναι μια γλυκιά υπενθύμιση στη γυναίκα ότι δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει, ούτε να υποκρίνεται πως είναι κάποια άλλη. Την επιβεβαιώνει ότι είναι αρκετή, όπως είναι.

Αληθινή αγάπη σημαίνει αποδοχή και αναγνώριση του άλλου. Σημαίνει ότι ο σύντροφος αγαπά τη γυναίκα του γι’ αυτό ακριβώς που είναι – όχι για αυτά που έχει καταφέρει ή που θα μπορούσε να είναι.

«Σε σέβομαι»

Ο σεβασμός είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε συντροφικής σχέσης.

Η έλλειψη σεβασμού απαξιώνει τα πάντα μέσα στη σχέση. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Όταν ο σύντροφος θυμίζει στη γυναίκα του ότι την σέβεται, υπόσχεται να την αντιμετωπίζει με σεβασμό και εκτίμηση, ακόμη και όταν οι απόψεις τους διαφέρουν.

«Πιστεύω στα όνειρά σου»

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε επιθυμίες και όνειρα. Τα όνειρά μας είναι προέκταση των φιλοδοξιών μας, της ζωής που θέλουμε να ζήσουμε.

Η στήριξη των ανθρώπων, ειδικά σε μια συντροφική σχέση, είναι μια αξιόπιστη ένδειξη της ποιότητας και του επιπέδου ικανοποίησης της σχέσης.

Όταν ένας σύντροφος επιβεβαιώνει μια γυναίκα ότι «στηρίζει τα όνειρά της» την βοηθά να πιστέψει και εκείνη στον εαυτό της και να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες της.

Λέγοντας τη φράση αυτή, ο σύντροφος αποκαλύπτει ότι θέλει να τη στηρίζει, είναι στο πλευρό της, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Δείχνει πως δεν επενδύσει μόνο στη σχέση τους, αλλά και στην προσωπική της εξέλιξη και πρόοδο.

Μια γυναίκα μπορεί να προσπαθεί να φτιάξει την επιχείρησή της, να γράψει ένα βιβλίο, να κάνει ένα σημαντικό ταξίδι.

Δείξτε της πως τη στηρίζετε. Η ενθάρρυνσή σας μπορεί να της δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη.

«Τα αισθήματά σου αξίζουν»

Η κοινωνία θα υποτιμήσει και θα υποβαθμίσει πολλές φορές τα συναισθήματα μιας γυναίκας. Η φράση αυτή επιβεβαιώνει πως, ό,τι νιώθει έχει αξία και είναι πραγματικό.

Τα λόγια αυτά αναγνωρίζουν τα συναισθήματα μιας γυναίκας, την κάνουν να αισθάνεται ότι την καταλαβαίνουν. Η φράση αυτή, στέλνει το μήνυμα ότι τα συναισθήματά της έχουν αξία.

Πρόκειται για μια φράση που καλλιεργεί την εγγύτητα των δύο συντρόφων και την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία.

Ακούγοντάς την, μια γυναίκα αισθάνεται άνετα και εκφραστεί, να μοιραστεί τα συναισθήματά της γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός της δεν θα την κρίνει ή θα την παρερμηνεύσει.

Tip: Οι κατάλληλες λέξεις, όταν λέγονται με το ανάλογο συναίσθημα, κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται ασφάλεια, εκτίμηση και αναγνώριση. Τα θετικά συναισθήματα κάνουν τη σχέση δυνατότερη και συσφίγγουν τον δεσμό ανάμεσα στους συντρόφους.

Πηγή: enikos

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement