Διαφήμιση - Advertisement
Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν νοιάζονται πραγματικά για εσάς - Gkourou.com Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν νοιάζονται πραγματικά για εσάς

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν νοιάζονται πραγματικά για εσάς


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η ψυχολογία μας λέει ότι οι σχέσεις μας και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ευημερία μας. Αλλά, τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι γύρω μας δεν νοιάζονται πραγματικά για μας;

Η διάκριση δεν είναι πάντα εύκολη. Οι άνθρωποι μπορούν να υποκρίνονται. Έτσι, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να διακρίνουμε μεταξύ αυτών που πραγματικά νοιάζονται και εκείνων που απλώς υποκρίνονται.

Ευτυχώς, οι ψυχολόγοι έχουν εντοπίσει 8 συγκεκριμένα σημάδια που μαρτυρούν το προσποιητό ενδιαφέρον των ανθρώπων.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν νοιάζονται πραγματικά για εσάς

  • Δεν εκφράζουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τη ζωή σας
  • Δεν σας στηρίζουν όταν το χρειάζεστε
  • Παραβιάζουν τα όριά σας
  • Σας επικρίνουν
  • Δεν είναι δίπλα σας όταν πονάτε
  • Δεν χαίρονται με τις επιτυχίες σας
  • Δεν βρίσκουν χρόνο για εσάς
  • Νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν

8 χαρακτηριστικές συμπεριφορές των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για εσάς

Δεν εκφράζουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τη ζωή σας

Η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια των ανθρώπων που δεν νοιάζονται ειλικρινά για εσάς.

Σύμφωνα με την ψυχολογία,  όταν οι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά εκφράζουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τη ζωή, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Οι ερωτήσεις τους δεν είναι επιφανειακές ή τυπικές.

Οι συνομιλίες με όσους δεν σας νοιάζονται, είναι ρηχές και σύντομες. Μπορεί να  ρωτήσουν τυπικά , αλλά το γνήσιο ενδιαφέρον απουσιάζει. Τα μάτια τους μπορεί να τους προδώσουν.

Οπότε αν παρατηρήσετε ότι κάποιος δεν δείχνει να νοιάζεται για το τι συμβαίνει στη ζωή σας, αυτό είναι ένα αξιόπιστο σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς.

Δεν σας στηρίζουν όταν το χρειάζεστε

Το ενδιαφέρον πηγαίνει χέρι – χέρι με την υποστήριξη. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για εσάς, θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίξουν όταν χρειαστεί.

Σκεφτείτε κάποιες από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής σας. Ποιοι ήταν εκεί, δίπλα σας να σας στηρίζουν και ποιοι εξαφανίστηκαν βολικά;

Η έλλειψη υποστήριξης σε δύσκολες εποχές είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάποιος μπορεί να μην νοιάζεται πραγματικά για σας. Οι δύσκολοι καιροί μας δείχνουν ποιοι αξίζουν να είναι δίπλα μας.

Παραβιάζουν τα όριά σας

Ο σεβασμός των προσωπικών ορίων αποτελεί βασική πτυχή κάθε υγιούς σχέσης. Τα όρια μπορεί να είναι συναισθηματικά, σωματικά ή ακόμα και ψηφιακά.

Ωστόσο, τα άτομα που δεν νοιάζονται πραγματικά για σας μπορεί να καταπατούν διαρκώς τα όριά σας.

Μπορεί να σας αγνοήσουν ή να σας υποβαθμίσουν όταν εκφράσετε τη δυσφορία σας ή μπορεί να παραβιάζουν τον προσωπικό σας χώρο.

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συχνά παραβιάζουν τα όρια των άλλων,  έχουν υψηλότερα επίπεδα ναρκισσιστικών χαρακτηριστικών.

Αυτά τα άτομα συχνά δίνουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες έναντι εκείνων των άλλων, οι οποίες μπορεί να εκδηλωθούν ως αδιαφορία για τα προσωπικά όρια.

Αν κάποιος αγνοεί συστηματικά τα όριά σας, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία σας.

Σας επικρίνουν

Η εποικοδομητική κριτική αποσκοπεί στη βελτίωση και την πρόοδο. Κάποιος που είναι διαρκώς επικριτικός μαζί σας, ειδικά με τρόπο υπονομευτικό, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς.

Οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για μας θέλουν να μας δουν να εξελισσόμαστε και να πετύχουμε. Τα σχόλιά τους είναι ουσιαστικά και καλοπροαίρετα, δεν μειώνουν, ούτε υποβαθμίζουν.

Αν περιβάλλεστε από ανθρώπους που συνεχώς τονίζουν τα ελαττώματά σας , κάνουν αρνητικές παρατηρήσεις, ή υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά σας, αξίζει να αξιολογήσετε αν σας νοιάζονται πραγματικά.

Δεν είναι δίπλα σας όταν πονάτε

Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες.

Είναι γεμάτη με στιγμές χαράς και πόνου. Στις πιο δύσκολες στιγμές, όταν νιώθουμε χαμένοι ή πληγωμένοι, τότε είναι που χρειαζόμαστε τους αγαπημένους μας.

Οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για σας θα είναι δίπλα σας  στα δύσκολα.  Θα σας κρατήσουν το χέρι, θα σας προσφέρουν έναν ώμο για να στηριχθείτε, ή απλά θα είναι εκεί, παρόντες. Η παρουσία τους από μόνη της μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια, σιγουριά και στήριξη.

Αλλά αν στις πιο δύσκολες στιγμές σας, είστε μόνοι σας,  αυτή είναι μια οδυνηρή συνειδητοποίηση ότι οι γύρω σας μπορεί να μην ενδιαφέρονται πραγματικά.

Να θυμάστε  ότι είναι εύκολο να είσαι παρών στις καλές στιγμές. Αλλά εκείνοι που παραμένουν εκεί στα δύσκολα —αυτοί είναι που πραγματικά νοιάζονται.

Δεν χαίρονται με τις επιτυχίες σας

Η επίτευξη ενός στόχου, ένα σημαντικό επίτευγμα, είναι ένα χαρμόσυνο νέο στη ζωή του ανθρώπου.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τους ανθρώπους μας τα επιτεύγματά μας. Θυμηθείτε μια σημαντική στιγμή της ζωής σας. Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι που θεωρούσατε σημαντικοί;

Αν ανταποκρίθηκαν με αδιαφορία, ή χειρότερα, με καλυμμένη δυσαρέσκεια, αν υποβάθμισαν το επίτευγμά σας, αν βιάστηκαν να αλλάξουν θέμα, αν τα συγχαρητήριά τους ήταν τυπικά, τότε μάλλον σας έδειξαν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Αυτό είναι ένα σημάδι που αποκαλύπτει οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν νοιάζονται πραγματικά για την ευτυχία και την επιτυχία σας. Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται, θα χαίρονται , γιορτάζοντας τα επίτευγματά σας, σαν δικά τους.

Δεν βρίσκουν χρόνο για εσάς

Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Ένας από τους τρόπους που οι άνθρωποι εκφράζουν τη φροντίδα και το ενδιαφέρον τους, είναι ο χρόνος που τους αφιερώνουν.

Οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για σας θα κάνουν μια προσπάθεια να περάσουν χρόνο μαζί σας. Θα δώσουν προτεραιότητα στα σχέδιά σας, θα βρουν τρόπου να σας δουν.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος είναι πάντα πολύ απασχολημένος, αν ακυρώνει συνεχώς τα σχέδια, ή σας βλέπει μόνο όταν τον βολεύει, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι έλλειψης αληθινού ενδιαφέροντος.

Νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν

Τέλος, οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για σας θα σας κάνουν να νιώθετε σημαντικοί.

Σας εκτιμούν για αυτό που είστε, αναγνωρίζοντας την αξία σας και δείχνοντάς σας σεβασμό. Θα νιώθετε ότι σας βλέπουν, σας ακούν και ότι αξίζετε.

Αν νιώθετε συνεχώς υποτιμημένοι, παραμελημένοι ή ότι είστε ασήμαντοι, όταν είστε με με ορισμένους ανθρώπους, αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς.

Σε όλους αξίζει να εισπράττουν αναγνώριση και σεβασμό. Μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο.


Διαφήμιση - Advertisement