Διαφήμιση - Advertisement
Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας θα είναι κακός σύντροφος - Gkourou.com Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας θα είναι κακός σύντροφος

Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας θα είναι κακός σύντροφος


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η σωστή αναγνώριση των προειδοποιητικών σημαδιών, των ενδεικτικών συμπεριφορών που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας μπορεί, στην πορεία μιας σχέσης να εμφανίζει δυσλειτουργική συμπεριφορά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διαδικασία αναζήτησης συντρόφου.

Υπάρχει διαφορά στην απλή παρατήρηση των σημαδιών αυτών και την ερμηνεία τους ως πραγματικών κινδύνων στην εξέλιξη της σχέσης.

Η αυτογνωσία και η κριτική ικανότητα είναι αναγκαίες. Ο άνθρωπος που αναζητά έναν σύντροφο πρέπει να είναι καλός κριτής, δηλαδή να έχει τη δύναμη να σταματήσει την εξέλιξη μιας γνωριμίας, πριν αυτή μετατραπεί σε μια προβληματική σχέση.

Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άνδρας θα είναι κακός σύντροφος

  • Σας πιέζει
  • Σας «πνίγει» με την αγάπη του
  • Ζηλεύει εύκολα
  • Ασυνέπεια στη συμπεριφορά
  • Δεν δείχνει ενδιαφέρον να σας γνωρίσει
  • Είναι υποτιμητικός προς τις γυναίκες
  • Παραπονιέται διαρκώς
  • Δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια

Σας πιέζει

Έτυχε ποτέ να γνωρίσετε κάποιον που δεν «σηκώνει» το όχι;

Οι άνδρες που προσπαθούν να σας πείσουν, ασκώντας πίεση μέχρι να ενδώσετε, που κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις, που θέλουν να γίνουν όλα όπως τα έχουν στο μυαλό τους, που περιμένουν να συμφωνείτε με όσα ζητούν, δεν είναι κατάλληλοι σύντροφοι.

Απομακρυνθείτε. Τα όρια είναι ένα αναπόσπαστο μέρος όλων των υγιών σχέσεων, ειδικά των συντροφικών. Παραβίαση των ορίων υπάρχει όταν ο σύντροφος μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες χωρίς την έγκριση του άλλου, δείχνει ασέβεια στην εργασία του, ή επιχειρεί σωματική επαφή που δεν αρέσει στον άλλον.

Ένα ζευγάρι μπορεί να είναι ευτυχισμένο μόνο σε μια σχέση με ξεκάθαρα όρια. Οι σύντροφοι πρέπει να θέτουν τα όριά τους και να τα υπενθυμίζουν στον άλλον όταν πάνε να διασαλευτούν.

Σας «πνίγει» με την αγάπη του

Μήπως μιλάει για γάμο και σας λέει ότι είστε η αδελφή  ψυχή του, παρόλο που σας ξέρει μόνο τρεις εβδομάδες; Ε, και πού είναι το κακό; Άλλωστε, επιτέλους, ένας άνθρωπος αναγνωρίζει ότι είστε υπέροχη!

Η «τύφλωση» με όπλο την αγάπη (love bombing), είναι ένας ισχυρός μηχανισμός χειραγώγησης.  Πρόκειται για μια στρατηγική.

Δυστυχώς, τη συμπεριφορά αυτή ακολουθεί η σταδιακή ψυχρότητα και αποστασιοποίηση. Η εναλλαγή των δύο άκρων είναι πολύ επισφαλής για την ψυχική υγεία του ατόμου.

Πώς μπορεί μια γυναίκα ν’ αναγνωρίσει αν ένας σύντροφος της κάνει «love bombing»;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρατηρούνται κάποια χαρακτηριστικά σημάδια:

  • Νιώθετε ότι η σχέση προχωρά πολύ γρήγορα
  • Σχεδιάζει το κοινό σας μέλλον από πολύ νωρίς
  • Σας αντιγράφει με σκοπό να σας παραπλανήσει και να θεωρήσετε ότι έχετε ίδιες αξίες και ενδιαφέροντα
  • Σας «πνίγει» με βαρύγδουπες εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας
  • Σας κολακεύει με γενικόλογα κομπλιμέντα
  • Αντιστέκεται όταν προσπαθείτε να «κατεβάσετε» ταχύτητα
  • Σας δείχνει ότι θέλει να περάσετε μαζί το υπόλοιπο της ζωής σας ή σας στέλνει διαρκώς μηνύματα
  • Οι φίλοι σας ανησυχούν για τον ρυθμό της σχέσης σας

Να είστε σ’ επιφυλακή αν υποπτεύεστε ότι ο υποψήφιος σύντροφος είναι love bomber.

Ζηλεύει εύκολα

Ένα ακόμη σημαντικό σημάδι είναι η υπερβολική ζήλεια, η οποία κατά κανόνα, συνοδεύεται από την κτητικότητα και την ελεγκτική συμπεριφορά.

Η ζήλεια είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα.

Όταν ωστόσο, η ζήλεια είναι υπερβολική, προβλέπονται σοβαρά προβλήματα. Η ζήλεια μαρτυρά έλλειμμα εμπιστοσύνης. Συχνά, η αιτία της είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία θα δημιουργήσει ένα πλήθος άλλων προβλημάτων, αν η γνωριμία σας εξελιχθεί σε σχέση.

Να θυμάστε: ένας άνδρας που είναι υπερβολικά ζηλιάρης, δεν σημαίνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σας. Η ζήλεια είναι προειδοποιητικό σημάδι και όχι απόδειξη της αγάπης.

Ασυνέπεια στη συμπεριφορά

Μπορεί η ασυνέπεια να σας εξιτάρει. Όταν ένας άνδρας σας έχει διαρκώς στην «ένταση» μπορεί να το ερμηνεύσετε ως σεξουαλική χημεία, μυστήριο ή γοητεία.

Υπάρχει διαφορά σ’ έναν άνδρα που δεν «δείχνει τα χαρτιά του» από τα πρώτα στάδια της γνωριμίας από έναν ασταθή και αναξιόπιστο άνθρωπο.

Το πρώτο είναι γοητευτικό. Το δεύτερο, απορρυθμιστικό. Μια συντροφική και αφοσιωμένη σχέση χρειάζεται σταθερότητα για ν’ ανθίσει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι καθοριστικής σημασίας στη δημιουργία εμπιστοσύνης και το αίσθημα ασφάλειας του συντρόφου».

Προσπαθήστε να είστε αξιόπιστοι. Τηρήστε τον λόγο σας. Αν υποσχεθείτε κάτι, κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να το εκπληρώσετε. Έτσι καλλιεργείται η εμπιστοσύνη και αποδεικνύετε στον σύντροφο ότι εκτιμάτε και σέβεστε τη σχέση σας.

Μπορεί να σας ακούγεται βαρετό, αλλά οι μακροχρόνιες και ασφαλείς σχέσεις, βασίζονται στη σταθερότητα, την αξιοπιστία και τη συνέπεια.

Όταν ξέρετε τι να περιμένετε από έναν σύντροφο, νιώθετε ασφάλεια και μπορείτε να χαλαρώσετε, να είστε ο εαυτός σας, κάτι που τροφοδοτεί τη συναισθηματική εγγύτητα.  Ένας άνδρας που σας κρατά διαρκώς σε αγωνία, δεν μπορεί να σας παρέχει το αναγκαίο αίσθημα της ασφάλειας.

Δεν δείχνει ενδιαφέρον να σας γνωρίσει

Αν παρατηρήστε ότι ένας άνδρας δεν σας κάνει ερωτήσεις, δεν δείχνει ενδιαφέρον να σας γνωρίσει, δεν ρωτά να μάθει τα ενδιαφέροντά σας, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος για εσάς και τη ζωή σας, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι είναι τόσο εγωκεντρικός, που δεν νοιάζεται να γνωρίσει μια πιθανή σύντροφο.

Είναι υποτιμητικός προς τις γυναίκες

Το «mansplaining», η υποτιμητική, πατροναριστική επεξήγηση ή υπόδειξη ενός άνδρα προς μια γυναίκα, είναι μια αξιόπιστη ένδειξη της αντίληψης που έχει ένας υποψήφιος σύντροφος για το αντίθετο φύλο.

Αν νιώθετε ότι σας αντιμετωπίζει σαν ανόητη, αν σας δίνει συμβουλές για γυναικεία θέματα, χωρίς να του τις έχετε ζητήσει, δεν χρειάζεται να μάθετε ή να δείτε κάτι περισσότερο.

Ενός από ενοχλητική, η συμπεριφορά αυτή μαρτυρά έλλειψη κοινωνικής μόρφωσης, ταπεινότητας και σεβασμού προς το αντίθετο φύλο.

Παραπονιέται διαρκώς

Ορισμένοι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε μια νοοτροπία θύματος, όπου παραπονιούνται διαρκώς για το κάθε τι στη ζωή τους. Η διαρκής έκφραση παραπόνων μπορεί να είναι εξουθενωτική.

Παράλληλα, η νοοτροπία του θύματος, είναι ένα από τα χειρότερα ελαττώματα που μπορεί να έχει ένας σύντροφος.

Ένας άνθρωπος που βλέπει τον εαυτό του σαν αιώνιο θύμα, δεν είναι ικανός ν’ αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, να ζητήσει συγγνώμη, να κάνει θυσίες και ν’ αναλάβει τα ηνία όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.

Το να έχεις απέναντί σου έναν άνδρα που παραπονιέται διαρκώς, σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις να κάνεις με ένα παιδί. Δεν μπορείτε να πείσετε κάποιον να ενηλικιωθεί.

Δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια

Σε μια συντροφική σχέση, οι άνθρωποι ανοίγονται, εκθέτουν ευαίσθητες πτυχές του εαυτού τους και εκφράζουν την ανάγκη για επιβεβαίωση, ώστε να νιώσουν καλύτερα. Η συναισθηματική ασφάλεια είναι κομμάτι των συντροφικών σχέσεων.

Ένας άνδρας που δεν μπορεί να σας δώσει επιβεβαίωση, μάλλον θα σας κάνει να νιώθετε χειρότερα όταν αισθάνεστε αδύναμη.

Αναζητήστε έναν άνδρα που να ξέρει πως να εκφράσει τις ανάγκες του και που να θέλει να φροντίσει τις δικές σας.  Έναν άνδρα που να μπορεί να σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά ασφαλής και ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο της ζωής του.

Με απλά λόγια, αναζητήστε έναν συναισθηματικά ώριμο σύντροφο. Τα προβλήματα που θα έχετε ν’ αντιμετωπίσετε στη σχέση σας, θα είναι πολύ λιγότερα.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement