Γιατί συνελήφθη ο 46χρονος πεζός για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 36χρονο οδηγό μηχανής


Διαφήμιση - Advertisement

 


Μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αττικόν, ο 46χρονος με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινουπόλεως, συνελήφθη από τις Αρχές. Αν και κινούμενος πεζός, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με βάση το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα, καθώς εμπλέκεται στον ακαριαίο θάνατο ενός 36χρονου οδηγού μηχανής.

Πώς εκτυλίχθηκαν τα πράγματα; Ο 36χρονος οδηγός μηχανής, τα ξημερώματα του Σαββάτου, κινούταν στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση από οδό Χαμοστέρνας προς την Ιερά Οδό. Φθάνοντας στο ύψος έναντι του ο.α. 77, παρέσυρε τον 46χρονο, ο οποίος εκείνη την ώρα διέσχιζε το οδόστρωμα ΕΚΤΟΣ όμως διάβασης πεζών και με αδιευκρίνιστη κατεύθυνση σε σχέση με την πορεία της μηχανής.

Αποτέλεσμα του τροχαίου, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 36χρονου οδηγού της μηχανής και ο ελαφρύς τραυματισμός του 46χρονου πεζού. Ο οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Α. "Ευαγγελισμός" και ο πεζός στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πεζό, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί ακόμα.