Γλυφάδα: Συνελήφθησαν οι δύο 14χρονες- και οι γονείς τους- για την επίθεση στη συμμαθήτριά τους


Διαφήμιση - Advertisement

 


Δύο 14χρονα κορίτσια μαζί με τους γονείς τους συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Αστυνομία, για την επίθεση σε συνομήλική τους στην περιοχή της Γλυφάδας, το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου. Ενώ ακόμα μία ανήλικη ταυτοποιήθηκε για την άγρια επίθεση σε βάρος της ανήλικης απουσιολόγου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 16χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έδωσε τα περισσότερα και τα πιο βάναυσα χτυπήματα στο κορίτσι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία δεν αναμένεται να συλλάβει άμεσα το κορίτσι, καθώς έχει περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο αναμένεται άμεσα να κληθεί ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, η 14χρονη συνοδευόμενη από τους γονείς της μετέβη στο ΑΤ Γλυφάδας και κατήγγειλε ότι το Σάββατο λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα περίπου 20 ατόμων στην οδό Λαζαράκη. Η οικογένεια του θύματος προχώρησε σε μήνυση κατά τριων συμμαθητριών της, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που της επιτέθηκαν, καθώς και στους γονείς τους για παραμέληση ανήλικων.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Γλυφάδας στη συνέχεια εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο ανήλικες για απειλή, εξύβριση και σωματικές βλάβες, ενώ και οι γονείς τους συνελήφθησαν για παραμέληση ανηλίκου. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σώθηκε από παρέμβαση περαστικού

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε άνθρωπος από το οικογενειακό της περιβάλλον στο Notia.gr, το κορίτσι σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός περαστικού, ο οποίος άρχισε να φωνάζει ότι θα καλέσει την αστυνομία και έτσι όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό (25-30 άτομα), αναγκάστηκαν να φύγουν.

Το κορίτσι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και σώθηκε γιατί έβαλε τις φωνές ο περαστικός. Δεν σταματούσαν να τη χτυπάνε, με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο το σώμα και το κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της. Για το προηγούμενο περιστατικό που είχε γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, πάλι στη Γλυφάδα, η 14χρονη δεν είχε αναφέρει τίποτα στους γονείς της.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Με παρελθόν βίας το ένα από τα κορίτσια που επιτέθηκαν στη 14χρονη

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στην εκπομπή "Action Τώρα" του Action24, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή, καθώς απαιτήθηκε και άλλες φορές η επέμβαση των αρχών.

Μάλιστα, το ένα από τα κορίτσια που επιτέθηκε στη 14χρονη έχει παρελθόν βίας, καθώς έχει αποβληθεί από σχολεία για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο δήμαρχος Γλυφάδας στάθηκε στην ανάγκη οι γονείς και οι αρμόδιοι να ενσκύψουν σε αυτά τα περιστατικά βίας και στη εξεύρεση λύσεων για την αποφυγή τους.

Υπενθύμισε δε την αποτροπή άγριου επεισοδίου στην περιοχή, καθώς υπήρξε ραντεβού για συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων. Τότε ορισμένοι γονείς εγκαλούσαν την αστυνομία για την προσαγωγή των παιδιών τους.