Διαφήμιση - Advertisement
Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται και ο Μαραθώνας - Gkourou.com Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται και ο Μαραθώνας

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται και ο Μαραθώνας


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ανεξέλεγκτα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καμένα σπίτια.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί, σπίτια έχουν «παραδοθεί» ολοκληρωτικά στις πύρινες γλώσσες, ενώ κάποια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στους αύλειους χώρους.

  • Μήνυμα για εκκένωση του Μαραθώνα προς τη Νέα Μάκρη, εστάλη μέσω του 112, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.  Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη.
  • Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα.  «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μαραθώνα. Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
  • Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό, λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τετρακόσια παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Διαφήμιση - Advertisement