Διαφήμιση - Advertisement
Οι 9 έξυπνοι τρόποι για να διαπιστώσετε αν ένας άνδρας είναι πιστός - Gkourou.com Οι 9 έξυπνοι τρόποι για να διαπιστώσετε αν ένας άνδρας είναι πιστός

Οι 9 έξυπνοι τρόποι για να διαπιστώσετε αν ένας άνδρας είναι πιστός


Διαφήμιση - Advertisement

 


Όλοι λέμε ότι η εμπιστοσύνη είναι το σημαντικότερο στοιχείο σε μία σχέση. Πώς διαπιστώνουμε όμως αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον έτερον μας ήμισυ και αν ο σύντροφός μας, είναι πιστός;

Όλοι λέμε ότι η εμπιστοσύνη είναι το σημαντικότερο στοιχείο σε μία σχέση. Πώς διαπιστώνουμε όμως αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον έτερον μας ήμισυ και αν ο σύντροφός μας, είναι πιστός;

Και όμως, υπάρχουν ορισμένοι αξιόπιστοι τρόποι να ελέγξουμε το κατά πόσο ένας άνδρας, είναι πραγματικά πιστός. Οι μέθοδοι αυτές είναι διακριτικές αλλά αποδοτικές. Δεν είναι βέβαια, αλάνθαστες, αλλά μπορούν να μας δώσουν κάποια πολύτιμα στοιχεία.

Οι 9 έξυπνοι τρόποι για να διαπιστώσετε αν ένας άνδρας είναι πιστός

  • Εξετάστε τη δέσμευσή του με τον χρόνο του
  • Παρατηρήστε την αντίδρασή του στον πειρασμό
  • Δώστε προσοχή στην κριτική του
  • Μετρήστε τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών σας
  • Παρατηρήστε το ενδιαφέρον του για την ζωή σας
  • Ελέγξτε τη συμπεριφορά του με τους φίλους του
  • Παρακολουθήστε την αντίδρασή του στις επιτυχίες σας
  • Αναλύστε τις προηγούμενες σχέσεις του
  • Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας

Εξετάστε τη δέσμευσή του με τον χρόνο του

Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που προσφέρουμε σε κάποιον που αγαπάμε. Ο τρόπος με τον οποίο περνά ένας άνδρας τον χρόνο του, μπορεί να σας δώσει πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την αφοσίωσή του. Παρατηρήστε τις προτεραιότητές του.

Προσπαθεί δηλαδή, με συνέπεια να βρει χρόνο για εσάς ακόμη και όταν είναι απασχολημένος, ή μήπως σας ακυρώνει διαρκώς επειδή προκύπτει κάτι άλλο; Όλοι έχουν υποχρεώσεις, αλλά ένας πιστός άνδρας θέλει να σας διαβεβαιώνει ότι είστε στις προτεραιότητες του.Παρατηρήστε πως αντιδρά όταν τον χρειάζεστε. Βρίσκει χρόνο να έρθει να σας βοηθήσει, ή μήπως βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες; Τέλος, παρατηρήστε πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Είναι ανοιχτός, θέλει να σας λέει πως περνά τον χρόνο του και με ποιους; Ή μήπως σας μιλάει γενικά και αφηρημένα;

Ένας άνδρας που είναι πιστός, δεν έχει τίποτα να κρύψει και σας μιλάει με φυσικότητα για το πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του.

Παρατηρήστε την αντίδρασή του στον πειρασμό

Ο πειρασμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και, ο τρόπος με τον οποίο ένας άνδρας ανταποκρίνεται σε αυτόν, μαρτυρά πολλά για την αφοσίωσή του. Ένας ακόμη τρόπος να ελέγξετε την πίστη του άνδρα σας, είναι να παρατηρείτε πως φέρεται σε κοινωνικές περιστάσεις όπου κυκλοφορούν ελκυστικές γυναίκες.

Δηλαδή, έχει διάθεση για υπερβολικό φλερτ, προσπαθεί να τραβήξει πάνω του την προσοχή, ή παραμένει σοβαρός και αφοσιωμένος σε εσάς; Το ζητούμενο δεν είναι να τον «πιάσετε στα πράσα» αλλά να μπορέσετε να καταλάβετε τις αξίες του και την αφοσίωσή του στη σχέση, σε διάφορες περιστάσεις. Ένας πιστός άνδρας, δεν σας διαβεβαιώνει για την πίστη του μόνο με λόγια αλλά κυρίως, μέσα από τις πράξεις.

Δώστε προσοχή στην κριτική του

Μπορεί να μην μοιάζει πολύ σχετικό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σας ασκεί κριτική ο σύντροφός σας, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το πόσο πιστός είναι. Ένας πιστός σύντροφος θα προσέχει πάντα να μην πληγώσει τα συναισθήματά σας.

Αν δηλαδή, παρατηρήσει κάποιο λάθος σας ή αν φοβάται ότι είστε σε λάθος δρόμο, θα σας το πει ώστε να σας εκφράσει την ανησυχία του, και όχι να σας φέρει σε αμηχανία. Παρατηρήστε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο σας ασκεί την κριτική.

Είναι ήπιος και ευγενικός ή σκληρός και απαξιωτικός; Αν είναι έντονη η κριτική που σας ασκεί, τότε πρόκειται για μια τοξική συνήθεια που διαβρώνει τις σχέσεις. Την ίδια στιγμή, αν σας αφήνει να κάνετε ό,τι νομίζετε, χωρίς να εκφράζει ποτέ τη γνώμη του, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται, άρα δεν βλέπει διάρκεια στη σχέση σας.

Μετρήστε τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών σας

Η ζωή δεν είναι ρόδινη. Αντίθετα, είναι γεμάτη αντιξοότητες, αποτυχίες και στιγμές αδυναμίας. Τότε όμως φαίνεται πόσο πιστός είναι ένας άνδρας. Ο αξιόπιστος άνδρας θα σας σταθεί στις πιο σκοτεινές στιγμές σας. Θα σας παρηγορήσει, θα σας στηρίξει, θα σας ηρεμήσει.

Δεν θα εξαφανιστεί, ούτε θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το μέγεθος των προβλημάτων σας. Από την άλλη, αν φύγει τρέχοντας ή πάρει αποστάσεις τη στιγμή που εσείς περνάτε δύσκολα, αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι η πίστη του είναι μόνο για τα εύκολα.

Παρατηρήστε το ενδιαφέρον του για την ζωή σας

Ο άνδρας που νοιάζεται πραγματικά, δείχνει αληθινό ενδιαφέρον για τη ζωής σας. Θέλει να μάθει τα νέα σας, να ακούσει τις σκέψεις σας, να ανακαλύψει τα όνειρά σας, να συμμεριστεί τις ανησυχίες σας. Ο σύντροφός σας, θυμάται λεπτομέρειες που του έχετε πει για τη ζωή σας; Κάνει ερωτήσεις για να ανακαλύψει περισσότερα για εσάς και τις εμπειρίες σας;

Καταλαβαίνει τα συναισθήματά σας, είτε είστε χαρούμενη, είτε λυπημένη; Ένας πιστός άνδρας, δεν ακούει απλά τη σύντροφό του: την αφουγκράζεται. Θα βρίσκει πάντα χρόνο να την καταλάβει γιατί απλά, για εκείνον, έχει αξία.

Ελέγξτε τη συμπεριφορά του με τους φίλους του

Έρευνες μας πληροφορούν ότι, η ανθρώπινη συμπεριφορά αλλάζει όταν βρισκόμαστε σε ομάδες και όταν είμαστε μόνοι. Στο πλαίσιο μιας ομάδας, επηρεαζόμαστε από τις συμπεριφορές, τις απόψεις και τις προσδοκίες των άλλων.

Ως αποτέλεσμα, προσαρμοζόμαστε στις συλλογικές νόρμες, συχνά ασυνείδητα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι, οι άνθρωποι έχουν διαφορετική συμπεριφορά με τη σύντροφο και διαφορετική με τους φίλους. Παρατηρήσετε πώς σας φέρεται ο σύντροφός σας όταν είναι μπροστά σε άλλους: αυτή είναι η αντανάκλαση του πραγματικού του χαρακτήρα.

Δηλαδή, σας φέρεται με σεβασμό και τρυφερότητα όταν είστε μαζί με τους φίλους του, ή μήπως η συμπεριφορά του προς εσάς αλλάζει; Μήπως είναι απαξιωτικός, ή αδιάφορος; Μήπως σας υποβιβάζει, ή κάνει χιούμορ εις βάρος σας για να εντυπωσιάσει τους φίλους του;

Ένας πιστός άνδρας, σέβεται τη γυναίκα του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Αν ο σεβασμός του, όταν είστε με άλλους εξαφανίζεται, δείτε το σαν κακό σημάδι.

Παρακολουθήστε την αντίδρασή του στις επιτυχίες σας

Είναι πολύ σημαντικό ο σύντροφός σας να χαίρεται με τις επιτυχίες σας. Ο σύντροφός σας, χαίρεται όταν πετυχαίνετε κάτι ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι; Μήπως μοιάζει αδιάφορος, ή ακόμη και αμυντικός όταν καταφέρνετε κάτι; Ένας άνδρας που είναι πιστός, υποστηρίζει τη σύντροφό του.

Είναι περήφανος για τα επιτεύγματά της και δεν νιώθει να απειλείται ή να επισκιάζεται. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι άνθρωποι που λαμβάνουν τη στήριξη των συντρόφων τους, έχουν πιο ικανοποιητικές σχέσεις. Ένας άνδρας που είναι πιστός, θέλει να σας δει να προοδεύετε και να πετυχαίνετε. Θεωρεί τις επιτυχίες σας και δικές του.

Αναλύστε τις προηγούμενες σχέσεις του

Σπάνια αλλάζει η συμπεριφορά ενός ανθρώπου. Η συμπεριφορά μας στο παρελθόν, μπορεί να προδιαγράψει και την μελλοντική μας συμπεριφορά. Εξετάστε πως συμπεριφέρθηκε ο σύντροφός σας σε προηγούμενες σχέσεις τους και γιατί αυτές τελείωσαν.

Ήταν άπιστος; Χώρισε για ασήμαντους λόγους; Αυτά που θα μάθετε, μπορεί να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες. Μήπως κατηγορεί για όλα τις πρώην του; Ή αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του; Γενικά, ένας πιστός άνδρας, αναγνωρίζει τα λάθη που έχει κάνει και μαθαίνει από αυτά. Δεν αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη, ούτε παριστάνει το θύμα.

Η εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σας

Κάποιες φορές, ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος είναι η διαίσθησή σας. Δηλαδή, αισθάνεστε ασφάλεια και αγάπη στη σχέση σας; Ή μήπως σας «τρώνε» οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειες; Γενικά, ένας άνδρας που είναι πιστός, εμπνέει ασφάλεια και αγάπη.

Η γυναίκα που είναι δίπλα του, δεν ανησυχεί διαρκώς μήπως είναι άπιστος ή μήπως της κρύβει κάτι. Η διαίσθησή σας είναι δυνατή. Αν αισθάνεσθε ότι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να το προσέξετε. Ένας πιστός άνδρας, θα καταλάβει τις ανησυχίες σας και θα φροντίσει να σας καθησυχάσει με τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του, όχι απλά με τα λόγια.

Επικοινωνήστε ανοιχτά

Αν ο άνδρας σας δεν ανταποκρίνεται στις παραπάνω προϋποθέσεις, πρέπει να θυμάστε ότι σας αξίζει να είστε με κάποιον που εκτιμά πραγματικά τη σχέση του. Βέβαια, μην θεωρήσετε ότι η πίστη ενός άνδρα εξαντλείται μόνο στις παραπάνω προδιαγραφές. Απλώς αυτές μπορεί να σας δώσουν μια εικόνα για το πόσο αφοσιωμένος είναι.

Μαζί με τα παραπάνω, μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε ανοιχτά με τον σύντροφό σας και, το κυριότερο, να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement