Διαφήμιση - Advertisement
Οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση για να τους πάρει ο ύπνος, συνήθως εμφανίζουν 8 χαρακτηριστικές συμπεριφορές - Gkourou.com Οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση για να τους πάρει ο ύπνος, συνήθως εμφανίζουν 8 χαρακτηριστικές συμπεριφορές

Οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση για να τους πάρει ο ύπνος, συνήθως εμφανίζουν 8 χαρακτηριστικές συμπεριφορές


Διαφήμιση - Advertisement

 



Η ρουτίνα του ύπνου είναι μοναδική για τον κάθε. Κάποιοι, δεν μπορούν να αποκοιμηθούν χωρίς τη βοήθεια της τηλεόρασης.

Φανταζόσασταν ποτέ ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες συμπεριφορές του ανθρώπου;

Σωστά καταλάβατε!  Οι άνθρωποι που, για να κοιμηθούν χρειάζονται τη συντροφιά της τηλεόρασης, παρουσιάζουν ορισμένες κοινές  συμπεριφορές.  Ας δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν τη συνήθεια ν’ αποκοιμούνται με το…τηλεχειριστήριο στο χέρι.

Οι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση για να τους πάρει ο ύπνος, συνήθως διαθέτουν 8 χαρακτηριστικά

  • Δεν αντέχουν την ησυχία
  • Νιώθουν με αυτόν τον τρόπο μία έντονη αίσθηση ασφάλειας
  • Είναι «νυχτοπούλια»
  • Το μυαλό τους είναι απασχολημένο
  • Μπορεί να τους λείπει κάποιος
  • Ίσως δεν θέλουν να δουν όνειρα
  • Διαχειρίζονται το στρες
  • Δημιουργούν μία ρουτίνα

Δεν αντέχουν την ησυχία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι χαλαρώνουν με τον ήχο της τηλεόρασης;

Η ψυχολογία μας πληροφορεί ότι, ορισμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν την ησυχία, ειδικά τις ώρες που προσπαθούν να κοιμηθούν. Γι’ αυτό, προτιμούν να παρακολουθούν τηλεόραση πριν κοιμηθούν.Ο θόρυβος της τηλεόρασης τους βοηθά γεμίζουν το κενό που είναι γι’ αυτούς, ανυπόφορο.

Έντονη αίσθηση ασφάλειας

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν για ποιον λόγο προτιμούν ν’ αποκοιμούνται με την τηλεόραση ανοιχτή.

Η τηλεόραση τη νύχτα, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας, σύμφωνα με την ψυχολογία.

Ο ήχος και οι εικόνες της τηλεόρασης ξεγελούν το μυαλό ώστε να νομίζει ότι δεν είμαστε μόνοι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία χαλαρωτική αίσθηση συντροφιάς που καταλαγιάζει την μοναξιά και τις ανησυχίες της νύχτας.

Η τηλεόραση βοηθά πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται πιο γαλήνια.

Είναι «νυχτοπούλια»

Έρευνες έχουν βρει έναν συσχετισμό ανάμεσα στην ανάγκη να υπάρχει θόρυβος και στο ξενύχτι.

Είναι ένα κοινό γνώρισμα όσων λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα. Ο συσχετισμός αποδίδεται σ’ ένα σύνολο παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο κιρκάδιος ρυθμός.

Η συντροφιά της τηλεόρασης βοηθά τα άτομα αυτά να προσομοιώσουν τα ερεθίσματα που θα είχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας – αν ξαγρυπνούσαν.

Το μυαλό τους είναι απασχολημένο

Έτυχε ποτέ οι σκέψεις σας να μην σας αφήνουν να κοιμηθείτε;  Οι υποχρεώσεις που διογκώνονται, τα προβλήματα που προκύπτουν, κρατούν το μυαλό σας ξάγρυπνο.

Ορισμένοι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση για να ηρεμήσουν τις σκέψεις τους. Η τηλεόραση δημιουργεί έναν περισπασμό σ’ ένα υπερδραστήριο μυαλό, βοηθώντας τη χαλάρωση και αισίως, τον ύπνο.

Μπορεί να τους λείπει κάποιος

Το να κοιμάσαι χωρίς κάποιον δίπλα σου είναι μοναχικό, ειδικά μετά την απώλεια κάποιου ή κάποιον χωρισμό.

Η ησυχία της νύχτας μπορεί να είναι τρομακτική, εντείνοντας τα συναισθήματα της μοναξιάς.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, η τηλεόραση πριν από τον ύπνο μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός διαχείρισης μίας τέτοιας κατάστασης.

Ο ήχος και το φως της τηλεόρασης μπορεί να γεμίσει το κενό, προσφέροντας γλυκιά συντροφιά τις μοναχικές νύχτες.

Η τηλεόραση δεν μπορεί ν’ αναπληρώσει το κενό, όμως προσφέρει μία παρηγοριά όταν κάποιος πονάει από την απώλεια. Αυτό, σαν μια μικρή υπενθύμιση ότι μπορείτε ν’ αναζητάτε παρηγοριά με τρόπους που σας βοηθούν στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής.

Ίσως δεν θέλουν να δουν όνειρα

Τα όνειρα κάποιες φορές είναι γλυκά, όμως κάποιες άλλες μπορεί να είναι τρομακτικά.

Κάποιοι άνθρωποι παρακολουθώντας τηλεόραση πριν κοιμηθούν, επηρεάζουν θετικά τα όνειρα που θα έχουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η τηλεόραση είναι ένας καλός περισπασμός από τα άγχη της ημέρας.

Ο θόρυβος της τηλεόρασης μπορεί να αποτρέψει τα άσχημα όνειρα.

Πράγματι, ο χαμηλός θόρυβος της τηλεόρασης μπορεί να βοηθήσει να έχουμε χαλαρωτικό ύπνο.

Διαχειρίζονται το στρες

Η ζωή είναι γεμάτη άγχος και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ένας τρόπος να ξεχνάμε τις ανησυχίες της ημέρας πριν κοιμηθούμε. Σύμφωνα με την ψυχολογία, η τηλεόραση έχει αγχολυτική επίδραση σε κάποιους ανθρώπους.

Οι οικείοι ήχοι και οι ιστορίες, είναι μία διανοητική απόδραση από τους αγχογόνους παράγοντες της καθημερινότητας που βοηθά στη χαλάρωση του μυαλού και την προετοιμασία για τον ύπνο.

Μία αγαπημένη σειρά μπορεί να είναι ένα πολύτιμο διάλειμμα από τις πιέσεις και τα άγχη της καθημερινότητας.

Δημιουργούν μία ρουτίνα

Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική στον ύπνο. Το σταθερό πρόγραμμα του ύπνου στέλνει στο σώμα μας το μήνυμα ότι είναι ώρα να χαλαρώσουμε. Για πολλούς, κομμάτι της ρουτίνας του ύπνου είναι η τηλεόραση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν μία σειρά πριν πέσουν για ύπνο, στέλνοντας στο σώμα και το μυαλό τους ότι έχει έρθει η ώρα της ξεκούρασης.

Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να ξεκινά ακόμη και από την παιδική ηλικία, όπου το νανούρισμα ή η αφήγηση ενός παραμυθιού, εξυπηρετούσε παρόμοιο σκοπό. Πρακτικά, η τηλεόραση είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του νανουρίσματος.

Tip

Το μουρμουρητό από την αγαπημένη τους εκπομπή, το ήπιο φως της τηλεόρασης, οι περισπασμοί από το δραστήριο μυαλό τους: όλα αυτά προσφέρει η τηλεόραση σε ορισμένους ανθρώπους που θέλουν να τους παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση.

Αν είστε και εσείς σ’ αυτή την κατηγορία, μην αγχώνεστε: όλοι έχουν τις δικές τους, ξεχωριστές συνήθειες που τους βοηθούν να κοιμούνται με ηρεμία.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement