Διαφήμιση - Advertisement
Εάν τα πεθερικά σας δεν σας συμπαθούν, συνήθως θα εμφανίσουν αυτές τις 8 συμπεριφορές - Gkourou.com Εάν τα πεθερικά σας δεν σας συμπαθούν, συνήθως θα εμφανίσουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

Εάν τα πεθερικά σας δεν σας συμπαθούν, συνήθως θα εμφανίσουν αυτές τις 8 συμπεριφορές


Διαφήμιση - Advertisement

 



Οι σχέσεις με τα πεθερικά είναι ανάμεσα στις πιο περίπλοκες και η διαχείρισή τους, ιδιαίτερα απαιτητική.

Μπορεί, μπαίνοντας στην οικογένεια του/της συντρόφου σας, να περιμένετε οι γονείς τους να σας υποδεχτούν με μια ζεστή αγκαλιά όμως δυστυχώς, η πραγματικότητα δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη. Μπορεί μάλιστα, τα πεθερικά σας, να προσποιούνται ότι σας συμπαθούν και η συμπεριφορά ή η στάση τους να μην το επαληθεύουν.

Μπορεί πίσω από τα χαμόγελα και την αθώα κουβεντούλα, να κρύβεται η αντιπάθειά τους για τον σύντροφο του παιδιού τους. Πώς φτάνει όμως κάποιος στην αλήθεια;

Έχουν παρατηρηθεί 8 συγκεκριμένες, διακριτικές συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να προδώσουν τα αληθινά συναισθήματα που τρέφουν τα πεθερικά.

Οι 8 συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι τα πεθερικά σας δεν σας συμπαθούν

  • Υπερβολική ευγένεια
  • Δεν μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες
  • Σας διακόπτουν συχνά
  • Αδιαφορία για τη ζωή σας
  • Δεν σας προσκαλούν σε οικογενειακές διοργανώσεις
  • Δεν σας κοιτούν στα μάτια
  • Συχνή κριτική
  • Αδιαφορία για τα αισθήματά σας

Υπερβολική ευγένεια

Η ευγένεια είναι αναγκαία στη σχέση με τα πεθερικά. Η ένδειξη αυτή όμως, αφορά την υπερβολική, τη βεβιασμένη ευγένεια. Η επίπλαστη ευγένεια δείχνει ότι τα πεθερικά σας, προσπαθούν να διατηρήσουν μια θετική εικόνα, ενώ παράλληλα σας κρατούν σε απόσταση.

Μπορεί να μην λένε τίποτα κακό, όμως οι πράξεις τους μαρτυρούν ότι δεν σας συμπαθούν. Μπορεί για παράδειγμα, να σας εύχονται για το καινούργιο σας σπίτι, αλλά να μην έχουν έρθει ποτέ να το δουν. Ή, μπορεί να σας στέλνουν φωτογραφίες στο chat, αλλά να μην σας παίρνουν τηλέφωνο ή να μην κανονίζουν να βρεθείτε.

Η  συμπεριφορά αυτή από τα πεθερικά, μαρτυρά ότι κινούνται μηχανικά, χωρίς να βιώνουν κάποιο θετικό συναίσθημα, στοργή ή ενδιαφέρον. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από μία ή δύο περιπτώσεις. Παρατηρείστε τη συμπεριφορά τους σε διάρκεια χρόνου και, σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις.

 Δεν μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες

Μελέτες μας πληροφορούν ότι, οι άνθρωποι δημιουργούν εμπιστοσύνη και συναισθηματική εγγύτητα, μέσα από την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών. Παρατηρήστε αν αυτό συμβαίνει με τα πεθερικά σας.

Μήπως είναι διαρκώς «κουμπωμένοι» μαζί σας; Μήπως οι συζητήσεις σας περιορίζονται στον καιρό και δεν σας μιλούν ποτέ για προσωπικά τους βιώματα και ιστορίες; Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πως σας κρατούν σε μια απόσταση ασφαλείας. Η αποφυγή αυτή μπορεί να μαρτυρά ότι τα πεθερικά σας, δεν αισθάνονται τόσο άνετα μαζί σας ή πως μην σας αποδέχονται εντελώς ως μέλος της οικογένειας.

Σας διακόπτουν συχνά

Η επικοινωνία είναι μια αμφίδρομη διαδικασία. Όταν κάποιος διακόπτει διαρκώς τον άλλον και δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει την κουβέντα του, δείχνει ότι στην πραγματικότητα, δεν τον ενδιαφέρει αυτό που ακούει. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, οι άνθρωποι διακόπτουν όσους θεωρούν κατώτερους από εκείνους. Αν τα πεθερικά σας, σας «κόβουν» διαρκώς την κουβέντα, αυτό δείχνει ότι δεν σας σέβονται ή δεν σας θεωρούν  ισάξιους.

Ακόμα χειρότερα, η συχνή παρεμβολή στη συζήτηση κάποιου, δείχνει και αναισθησία. Το άτομο που διακόπτει δηλαδή, ενδιαφέρεται πιο πολύ για τις δικές του απόψεις και δεν νοιάζεται να καταλάβει εκείνες του άλλου. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά τους και προσέξτε μήπως, μέσα από αυτή τη συνήθεια, μπορείτε να καταλάβετε αν κατά βάθος, τα πεθερικά σας δεν σας συμπαθούν ιδιαίτερα.

Αδιαφορία για τη ζωή σας

Γενικά, οι άνθρωποι που νοιάζονται, θέλουν να μαθαίνουν νέα μας. Ρωτούν πως πηγαίνει η καθημερινότητα, η δουλειά, πως είναι τα πράγματα στο σπίτι, θέλουν να ξέρουν ποια είναι τα όνειρά μας και οι φιλοδοξίες μας. Αν δεν λαμβάνετε αυτό το ενδιαφέρον από τα πεθερικά σας αν οι ερωτήσεις που σας απευθύνουν είναι επιφανειακές, ή αν αδιαφορούν για τις απαντήσεις σας, αυτό είναι ένα διακριτικό σημάδι ότι δεν σας συμπαθούν.

Είναι επώδυνο να βιώνεις αυτή την αδιαφορία αλλά είναι προτιμότερο να την αναγνωρίσει κάποιος και να ξέρει τα συναισθήματα των άλλων, παρά να ζει σε άγνοια, ελπίζοντας τα πράγματα να αλλάξουν μαγικά.

Δεν σας προσκαλούν σε οικογενειακές διοργανώσεις

Οι οικογενειακές συνήθειες και οι ξεχωριστές παραδόσεις κάθε σπιτιού, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να έρθουν κοντά τα μέλη της οικογένειας. Οι οικογενειακές παραδόσεις στην πραγματικότητα, είναι σημάδι αποδοχής και αγάπης. Αν παρατηρείτε ότι, τα πεθερικά σας μονίμως «ξεχνούν» να σας προσκαλέσουν σε κάποια διοργάνωση όπου θα είναι όλη η οικογένεια, αν είστε διαρκώς έξω από τα πλάνα τους, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Αντίθετα, είναι μια ένδειξη ότι δεν σας έχουν αποδεχτεί ως κανονικό μέλος της οικογένειας. Μία ανοιχτή και ειλικρινής κουβέντα με τον/την σύντροφό σας σχετικά με την κατάσταση, μπορεί να βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με τα αληθινά αισθήματα των γονιών του για εσάς.

Δεν σας κοιτούν στα μάτια

Σύμφωνα με την ψυχολογία, η επαφή με τα μάτια, είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή μορφή επικοινωνίας. Μαρτυρά ένα τεράστιο φάσμα ανθρωπίνων συναισθημάτων, που κυμαίνεται από τον σεβασμό και το ενδιαφέρον, μέχρι την έχθρα και την περιφρόνηση. Παρατηρήστε αν τα πεθερικά σας διατηρούν οπτική επαφή όταν κουβεντιάζετε. Η αποφυγή της επαφής με τα μάτια, μπορεί να είναι μια ένδειξη της αποδοκιμασίας τους. Αν τα πεθερικά σας, αποφεύγουν διαρκώς να σας κοιτούν στα μάτια, αυτό μπορεί να αποδίδεται στην αντιπάθεια που τρέφουν κρυφά για το πρόσωπό σας και τη δυσφορία που τους προκαλεί η παρουσία σας.

Συχνή κριτική

Ασφαλώς, λέγοντας κριτική, δεν εννοείται μια καλοπροαίρετη συμβουλή ενός μεγαλύτερου, ή η εποικοδομητική κριτική που έχει σκοπό να σας βοηθήσει ή  να διευκολύνει τη ζωή σας. Αν νιώθετε ότι τα πεθερικά σας, σας κατακρίνουν, ακόμη και με ασήμαντες αφορμές, αυτό μπορεί ν’ αποδίδεται στο γεγονός ότι σας αντιπαθούν κρυφά. Μπορεί, στόχο της κριτικής τους ν’ αποτελεί η μαγειρική σας, ο τρόπος που μεγαλώνετε τα παιδιά σας, το επάγγελμά σας ή ο τρόπος ζωής σας.

Οι διαρκείς αιχμές των πεθερικών, δεν είναι άλλο παρά μια έκφραση της αποδοκιμασίας τους. Μην αποθαρρύνεστε και κυρίως, μην παίρνετε τα κακοπροαίρετα σχόλια προσωπικά. Η ευτυχία και η αξία σας άλλωστε, δεν εξαρτώνται από την αποδοχή των πεθερικών σας.  

Αδιαφορία για τα αισθήματά σας

Η καταφρόνηση των συναισθημάτων σας είναι, αναμφίβολα, το πιο αξιόπιστο σημάδι που μαρτυρά ότι τα πεθερικά σας, σας αντιπαθούν. Αν τα πεθερικά, σας κάνουν να αισθάνεστε ασήμαντοι, αν σας υποτιμούν και αν αγνοούν τα συναισθήματά σας, τότε δεν σας σέβονται, ούτε σας συμπονούν. Αν τα πεθερικά σας υποτιμούν τις αντιλήψεις σας, αν διακωμωδούν τα προβλήματά σας και αν δεν παίρνουν ποτέ στα σοβαρά τις απόψεις σας, τότε είναι βέβαιο πως δεν σας συμπαθούν.

Τελικές σκέψεις

Η διαχείριση της σχέσης σας με τα πεθερικά σας μπορεί να απαιτεί διακριτικότητα και λίγο πιο σύνθετη σκέψη. Μπορεί να είναι απογοητευτικό, όμως η διάθεση των πεθερικών σας δεν θα πρέπει να κλονίζει την αυτοπεποίθησή σας. Αντί να στεναχωριέστε, αξιοποιήστε την επίγνωση της κατάστασης προκειμένου να διαχειριστείτε αποτελεσματικότερα τη σχέση σας με διακριτικότητα και σεβασμό.

Μπορεί να μην γίνεται ν’ αλλάξετε τα συναισθήματα των άλλων, μπορείτε όμως να ορίσετε τη δική σας απόκριση – είτε μέσα από τον συμβιβασμό, την προσπάθεια συνεννόησης, την οριοθέτηση, τον σεβασμό του εαυτού σας. Ρωτήσετε τον εαυτό σας τα εξής: «Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω διαφορετικά;». «Πώς μπορώ να διαχειριστώ τις παραπάνω χαρακτηριστικές συμπεριφορές;»

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement