Διαφήμιση - Advertisement
Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό - Gkourou.com Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό

Γνωστή ηθοποιός έκανε βόλτες σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον κορονοϊό


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά μέτρα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αποφεύγεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά κορονοϊού.

Μάλιστα, προχώρησε στην καταγγελία σύμφωνα με την οποία διοικητής γνωστού νοσοκομείου της Αττικής "έκανε βόλτες" με γνωστή ηθοποιό στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να κολλήσουν εργαζόμενοι κορονοϊό. Μάλιστα ανέφερε πως "μετά έλαβε μέτρα τα οποία ο διοικητής διαφημίζει στη τηλεόραση ως ο πρώτος που πήρε έγκαιρα μέτρα πρόληψης. Κατόπιν όμως της διασποράς".

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", η γνωστή κυρία του θεάτρου και της τηλεόρασης, η οποία έχει δημοσιοποιήσει πως δίνει μάχη με τον καρκίνο, είχε βρεθεί στο νοσοκομείο "Μεταξά" στις 10 Ιουλίου για αιματολογικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεών της, προκειμένου να υποβληθεί σε ανοσοθεραπεία, υπεβλήθη και σε τεστ κορονοϊού, ενώ κατά την παραμονή της στα αιματολογικά εργαστήρια φορούσε χειρουργική μάσκα για την αποτροπή διάδοσης του ιού. Ομως, στη συνέχεια ο αναπληρωτής διοικητής του "Μεταξά", που είναι γνώστης των social media, δέχθηκε την ηθοποιό στο γραφείο του και έβγαλε φωτογραφίες μαζί της δίχως να φορούν μάσκες, ενώ επισκέφτηκαν μαζί τμήματα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεποστάζ, οι φωτογραφίες δεν εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο λόγω της έκθεσης του προσωπικού και, ευτυχώς, όχι των καρκινοπαθών ασθενών στον κορονοϊό. Τόσο ο ίδιος όσο και τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι νόσησαν. Ωστόσο, η έξαρση των κρουσμάτων κρατήθηκε μυστική από τους ασθενείς, γιατί θα χαλούσε τη δημόσια… εικόνα του νοσοκομείου και προσωπικά του αναπληρωτή διοικητή του "Μεταξά", στο οποίο είχε βρεθεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης πριν από έναν μήνα, στις 17 Ιουνίου, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα "ΟΙΚΟΘΕΝ" για την κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών.

Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε επίσης για την αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

"Έχουμε αύξηση των επισκέψεων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και τις νοσηλείες ασθενών με covid-19 σε απλούς θαλάμους χωρίς να υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και διευκρίνισε πως "η συμπτωματολογία είναι ήπια οι περισσότεροι ασθενείς μετά την εξέταση στα επείγοντα πάνε σπίτι τους με οδηγίες και όσοι εισάγονται σε λίγες ημέρες λαμβάνουν εξιτήριο υγιείς. Σήμερα νοσηλεύονται 545 ασθενείς covid-19 σε απλές κλίνες και μόνο 9 ασθενείς σε ΜΕΘ" είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η αύξηση ανέρχεται στο "10% σε σχέση με πριν μια εβδομάδα σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε απλές κλίνες. Οι προσελεύσεις στα επείγοντα σχεδόν διπλασιάσθηκε".

Συνέχισε ωστόσο, λέγοντας πως "έντονο και πιο επικίνδυνο για τους ασθενείς είναι το πρόβλημα της ενδονοσοκομειακής διασποράς λόγω της χαλάρωσης των μέτρων. Όταν νοσηλεύονται ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας και εντός του νοσοκομείου κολλήσουν covid-19 κινδυνεύει η ζωή τους. Στο Κιλκίς το σωματείο εργαζόμενων κατήγγειλε ενδονοσοκομεική διασπορά σε ασθενείς".

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement


Διαφήμιση - Advertisement