Διαφήμιση - Advertisement
Τέλος εποχής για αθλητική εφημερίδα - Gkourou.com Τέλος εποχής για αθλητική εφημερίδα

Τέλος εποχής για αθλητική εφημερίδα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Τέλος εποχής για την αθλητική εφημερίδα Metrosport, με τον Τύπο της Θεσσαλονίκης να δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα.Ύστερα από 24 χρόνια σταματά και επίσημα η έκδοσή της. Έναν μήνα μετά τη σχετική ενημέρωση της ιδιοκτησίας, σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου τυπώθηκε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αναμφίβολα στοίχισε συναισθηματικά στους χιλιάδες αναγνώστες της.

«Αντίο και… συνεχίζουμε» είναι ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο όπου υπάρχουν ακόμη το σημείωμα του εκδότη για τη συνέχεια σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και απόψεις των αρθρογράφων της εφημερίδας.
 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

«Η κυκλοφορία του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας Metrosport είναι ένα ακόμη σήμα του ακραίου περιορισμού που αντιμετωπίζει η ενημέρωση στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, ενώ συνεχίζει, λέγοντας: “Η εντύπωση που συστηματικά καλλιεργείται, ότι το κλείσιμο των έντυπων εκδόσεων έχει περιορισμένες συνέπειες, εφόσον τα Μέσα διατηρούν τη διαδικτυακή παρουσία τους, είναι ανακριβής και παραπλανητική: η διακοπή μιας έκδοσης περιορίζει την πολυμορφία και την αρτιότητα της ενημέρωσης που παράγει ένα Μέσο, οδηγεί εκτός εργασίας δημοσιογράφους και διαταράσσει ακόμη περισσότερο το ήδη απορυθμισμένο περιβάλλον της τοπικής Ενημέρωσης. Στην περίπτωση της Metrosport, το πρώτο από τα παραπάνω που επαληθεύεται είναι η απώλεια θέσεων εργασίας. Εφόσον η εργοδοσία του Ομίλου Metromedia δεν το ανατρέψει αυτό, τηρώντας και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε συνάντησή της με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τις άλλες συνέπειες της απόφασής της να διακόψει την κυκλοφορία του εντύπου.


Διαφήμιση - Advertisement