Διαφήμιση - Advertisement
7 λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσένα - Gkourou.com 7 λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσένα

7 λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσένα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Αν νομίζεις ότι τα κουνούπια “σ’ αγαπούν” περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην παρέα σου, ίσως να έχεις δίκιο. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 20% των ανθρώπων φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικοί σε αυτά τα έντομα.

Μπορεί να νομίζεις πως φταίει ότι έχεις “γλυκό αίμα”, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθινό. Η ομάδα αίματός σου μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κάνουν τα κουνούπια να σε προτιμούν. Αν αισθάνεσαι ότι τραβάς τα κουνούπια σαν μαγνήτης, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τι σε κάνει ιδανικό στόχο και πώς μπορείς να μειώσεις τα ενοχλητικά τσιμπήματα.

Πώς μπορείς να μειώσεις τα τσιμπήματα από τα κουνούπια: Οι λόγοι που σε τσιμπάνε

1. Διοξείδιο του άνθρακα

Όλοι εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα, αλλά παράγουμε μεγαλύτερες ποσότητες κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως η άσκηση. Τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν αυτές τις αλλαγές και να κινηθούν προς την πηγή του διοξειδίου του άνθρακα, καθιστώντας σε στόχο.

2. Μυρωδιά του δέρματος

Το δέρμα σου φιλοξενεί μικροοργανισμούς που, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, δημιουργούν ένα ξεχωριστό άρωμα. Ορισμένοι τύποι βακτηρίων στο δέρμα προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια.

3. Ομάδα αίματος

Τα θηλυκά κουνούπια βασίζονται στην πρωτεΐνη του ανθρώπινου αίματος για την παραγωγή αυγών. Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος, όπως η ομάδα 0 από τα κουνούπια Aedes albopictus και η ομάδα ΑΒ από τα Anopheles gambiae.

4. Σκούρα χρώματα

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν την όρασή τους για να βρουν θύματα και προτιμούν όσους φορούν σκούρα χρώματα. Αντίθετα, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα όπως το λευκό ή τα pastel αποχρώσεις είναι λιγότερο ελκυστικά.

5. Θερμότητα και υδρατμοί

Το σώμα μας παράγει θερμότητα και υδρατμούς που μπορεί να προσελκύσουν τα κουνούπια. Μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα έντομα κινούνται προς πηγές θερμότητας που βρίσκονται στην επιθυμητή για το “τέλειο τσίμπημα” θερμοκρασία.

6. Αλκοόλ

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ, όπως μπύρα, δέχονται περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν.

7. Εγκυμοσύνη

Τα κουνούπια φαίνεται να έλκονται περισσότερο από τις εγκύους, πιθανόν λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας σώματος και των μεγαλύτερων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέουν.

Κατανοώντας αυτούς τους παράγοντες, μπορείς να πάρεις μέτρα για να αποφύγεις τα κουνούπια και τους κινδύνους που φέρουν, προστατεύοντας έτσι την υγεία σου.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement