Διαφήμιση - Advertisement
Τα 7 μοναδικά χαρακτηριστικά των ανδρών που είναι 100% πιστοί σύντροφοι - Gkourou.com Τα 7 μοναδικά χαρακτηριστικά των ανδρών που είναι 100% πιστοί σύντροφοι

Τα 7 μοναδικά χαρακτηριστικά των ανδρών που είναι 100% πιστοί σύντροφοι


Διαφήμιση - Advertisement

 


Η θεμελιακή διαφορά ανάμεσα σ’ έναν πιστό και σ’ έναν άπιστο σύντροφο, βρίσκεται στον χαρακτήρα του. Ένας άνδρας που είναι πάντα πιστός στη σχέση του, δεν υπόσχεται απλώς αφοσίωση – ζει με τον τρόπο αυτό.

Την προσωπικότητά του πιστού άνδρα διέπουν ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει απ’ τους υπόλοιπους. Αν μπορέσετε να τα αναγνωρίσετε σε έναν άνδρα, τότε θα ξέρετε ότι έχετε να κάνετε με έναν πραγματικά πιστό άνδρα.

Τα 7 μοναδικά χαρακτηριστικά των ανδρών που είναι 100% πιστοί σύντροφοι

  • Πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια
  • Δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματα της συντρόφου τους
  • Θέτουν ισχυρά όρια
  • Είναι συνεπείς
  • Μαθαίνουν απ’ τα λάθη του παρελθόντος
  • Ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία
  • Δείχνουν σεβασμό σ’ όλες τις εκφάνσεις της σχέσης

Πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια

Η πίστη στις σχέσεις δεν εξαρτάται απ’ την τύχη ή το πεπρωμένο: αντίθετα, είναι μια συνειδητή επιλογή.

Οι άνδρες που είναι 100% πιστοί στις σχέσεις τους είναι βαθιά  ειλικρινείς. Γι’ αυτούς, η ειλικρίνεια αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε επιτυχημένης σχέσης.

Πέρα απ’ τα λόγια και τις υποσχέσεις, οι πιστοί σύντροφοι έχουν ως κορυφαία αξία της ζωής τους, την ειλικρίνεια. Οι σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους, τους συνεργάτες τους, διέπονται επίσης από ειλικρίνεια.

Αν αναζητάτε έναν απόλυτα πιστό σύντροφο, προσέξτε να είναι κάποιος που εκτιμά πάνω απ’ όλα την ειλικρίνεια. Αν είναι ειλικρινής, είναι πιθανότερο να είναι πιστός και ως σύντροφος.

Δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματα της συντρόφου τους

Οι πιστοί σύντροφοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες σε μια σχέση. Αντίθετα, βάζουν σε προτεραιότητα τα συναισθήματα και την ευημερία της συντρόφου τους.

Δεν είναι απορροφημένοι από τα  δικά τους ζητήματα, αλλά ακούνε τη σύντροφό τους, θέλουν να καταλαβαίνουν τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που βιώνει και εκείνη.

Δείχνουν συμπόνοια, καταλαβαίνουν και στηρίζουν τη σύντροφό τους.

Η προτεραιότητα στα συναισθήματα της συντρόφου, φέρνει πιο κοντά το ζευγάρι, αφού η γυναίκα αισθάνεται ότι ο άνδρας είναι πάντα στο πλευρό της.

Επιλέγουν την αφοσίωση και την πίστη, ακόμη και στα δύσκολα.

Θέτουν ισχυρά όρια

Στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι τα όρια μπορεί να εμποδίζουν την καλλιέργεια της εγγύτητας. Αντίθετα ωστόσο, τα όρια είναι ένδειξη σεβασμού και αυτογνωσίας.

Έτσι, όσοι σύντροφοι είναι απαρέγκλιτα πιστοί στις σχέσεις τους, καταλαβαίνουν την αξία των ορίων.

Καλλιεργούν τα δικά τους ενδιαφέροντα, διατηρούν τις προσωπικές τους φιλίες, αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους, αναπτύσσοντας τη δική τους, ιδιαίτερη ταυτότητα, κάτι που ενισχύει την υγεία της σχέσης.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, όταν τα ζευγάρια σέβονται ο ένας την αυτονομία του άλλου, αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης από τη σχέση, ενώ βιώνουν λιγότερο αρνητικά συναισθήματα προς τον σύντροφο.

Οι αφοσιωμένοι σύντροφοι, με άλλα λόγια, θέτουν υγιή και σαφή όρια ακόμη και προς τη σύντροφο τους, ενώ παράλληλα σέβονται τα δικά της. Ο αμοιβαίος σεβασμός, ο προσωπικός χώρος και χρόνος και η καλλιέργεια της ατομικότητας, χτίζει την εμπιστοσύνη και ενισχύει την αφοσίωση μέσα στη σχέση.

Είναι συνεπείς

Οι γνωστή φράση «τα έργα έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ τα λόγια», είναι κάτι παραπάνω από ένα κλισέ-η φράση αυτή ενσαρκώνει το κύριο νόημα των πετυχημένων σχέσεων και, οι σύντροφοι που είναι 100% πιστοί, έχουν εμπεδώσει την αξία της.

Ξέρουν ότι οι συνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τις ενέργειές τους, είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους να αποδείξουν την αφοσίωσή τους. Δεν δίνουν άδειες υποσχέσεις.

Ο λόγος τους έχει βαρύτητα και τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Είναι αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι σύντροφοι και, δημιουργούν στη γυναίκα τους την ασφάλεια ότι μπορεί να βασίζεται πάνω τους.

Η συνέπειά τους είναι διάχυτη σε όλες τις εκφάνσεις της συντροφικής σχέσης-απ’ τη διαχείριση των συγκρούσεων έως τον τρόπο που εκδηλώνουν την αγάπη τους.

Οι ενέργειές τους εναρμονίζονται με τα λόγια τους. Η συνέπεια είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του πιστού συντρόφου.

Μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος

Με το πέρασμα του χρόνου, η άρνηση ενός συντρόφου να μάθει από τα λάθη του, μπορεί να διαβρώσει τη σχέση.

Η ικανότητα του συντρόφου να καταλαβαίνει και να αναγνωρίζει τα λάθη του, είναι σπουδαίας σημασίας. Ακόμη και απόλυτα πιστοί σύντροφοι, δεν είναι τέλειοι.

Λάθη κάνουν όλοι, όμως εκείνο που ξεχωρίζει τους αφοσιωμένους συντρόφους, είναι η θέλησή τους ν’ αναγνωρίζουν τα λάθη και τα ατοπήματά τους, να ζητούν ειλικρινά συγγνώμη και το κυριότερο, να μαθαίνουν απ’ αυτά.

Καταλαβαίνουν πως, κάθε λάθος είναι ευκαιρία για εξέλιξη και αυτοβελτίωση.

Οι άνδρες που παραδέχονται τα λάθη τους και συνειδητά προσπαθούν να τ’ αποφύγουν, δείχνουν ουσιαστικά την αφοσίωσή τους στη σχέση και την πίστη τους στη σύντροφό τους. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Είναι όμως αναγκαίο, ένας άνδρας να μπορεί ν’ αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και ν’ αξιοποιεί τις εμπειρίες και τα λάθη από το παρελθόν, ώστε να γίνει καλύτερος σύντροφος.

Ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία

Η επικοινωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο κάθε ανθρώπινης σχέσης, κάτι που αναγνωρίζουν οι άνδρες που δεν επιλέγουν ποτέ την απιστία.

Δεν διστάζουν να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τους προβληματισμούς τους. Αντίθετα, είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς με τη σύντροφό τους.

Δεν αποφεύγουν τις δύσκολες καταστάσεις, ούτε τις άβολες συζητήσεις. Η αποτελεσματική επικοινωνία περιλαμβάνει εκτός από την έκφραση, και την ικανότητα της ενεργητικής ακρόασης και της κατανόησης της συντρόφου.

Οι πιστοί σύντροφοι ακούν με προσοχή και κατανόηση, κάνουν τη σύντροφό τους να νιώθει σημαντική.  Καταλαβαίνουν ότι η ειλικρίνεια και η αποτελεσματική επικοινωνία προλαμβάνει τις παρεξηγήσεις και ότι μέσα από αυτές χτίζεται η εμπιστοσύνη και ενισχύεται η πίστη στη σχέση.

Δώστε προσοχή στο πως επικοινωνεί ένας άνδρας. Η ικανότητά του να ακούει με ενδιαφέρον και κατανόηση, είναι ένα σαφές σημάδι πίστης και αφοσίωσης.

Δείχνουν σεβασμό σε όλες τις εκφάνσεις της σχέσης

Στην καρδιά κάθε υγιούς συντροφικής σχέσης, βρίσκεται ο βαθύς, πραγματικός σεβασμός που υπερβαίνει την τυπική ευγένεια και τα λόγια. Οι πιστοί σύντροφοι εκτιμούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα βιώματα της γυναίκας τους.

Αναγνωρίζουν την αξία της και την αντιμετωπίζουν ισότιμα.

Σέβονται τον προσωπικό της χώρο, την ανεξαρτησία της, το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της. Όταν υπάρχει πραγματικός σεβασμός στη σχέση, η πίστη είναι δεδομένη αφού, αν σέβεσαι τη σύντροφό σου, θέλεις να είσαι πιστός-δεν  το θεωρείς καθήκον.

Tip: Η πίστη είναι θέμα επιλογής

Ουσιαστικά, η συντροφική πίστη αποτελεί ζήτημα προσωπικής, συνειδητής επιλογής.  Είναι η άνευ όρων αφοσίωση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις περιστάσεις.

Οι άνδρες που είναι πιστοί ως σύντροφοι, κάνουν συνειδητά αυτή την επιλογή, κάθε μέρα.

Οι αφοσιωμένοι σύντροφοι, επιλέγουν να είναι ειλικρινείς στη σχέση τους, να σέβονται τα συναισθήματα της συντρόφου τους, επιδιώκουν να μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους, θέλουν να επικοινωνούν ουσιαστικά και, το κυριότερο, δείχνουν σεβασμό σε κάθε περίπτωση.

Πρόκειται, όπως φαίνεται, για χαρακτηριστικά που δεν είναι έμφυτα, αλλά καλλιεργούνται με επιμονή και προσπάθεια.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement