Διαφήμιση - Advertisement
Απαγχονισμός μεσίτη στο Μοσχάτο: Η 47χρονη που είχε ομολογήσει ότι τον σκότωσε αθωώθηκε από το δικαστήριο - Gkourou.com Απαγχονισμός μεσίτη στο Μοσχάτο: Η 47χρονη που είχε ομολογήσει ότι τον σκότωσε αθωώθηκε από το δικαστήριο

Απαγχονισμός μεσίτη στο Μοσχάτο: Η 47χρονη που είχε ομολογήσει ότι τον σκότωσε αθωώθηκε από το δικαστήριο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Την αθώωση της κατηγορουμένης για τη δολοφονία του 50χρονου μεσίτη στο Μοσχάτο, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, και 18 μήνες προφυλάκισης της 47χρονης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 50χρονος μεσίτης είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο στις 16 Ιανουαρίου του 2023 και η υπόθεση είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού υπήρχαν και βίντεο με τους δυο, με τη γυναίκα να φαίνεται να είναι έτοιμη να τον σκοτώσει.

Είναι μια υπόθεση που συμβαίνει μια φορά στα είκοσι χρόνια, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας", δήλωσε στην Καθημερινή η δικηγόρος Κατερίνα Τσιώνα, η οποία μαζί με τον Δημήτρη Αναστασόπουλο εκπροσώπησαν την 47χρονη Ε.Σ.

Τον Ιανουάριο του 2023 είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του 50χρονου μεσίτη Ν.Κ., ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Όπως αναφέρει ο υπόθεση είχε γεννήσει εξαρχής πολλά ερωτήματα στις Αρχές που τη διερευνούσαν, καθώς υπήρχε αρχική ομολογία της 47χρονης ότι "τον σκότωσε", ήδη από τη στιγμή που η Αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα και εντόπισε τη γυναίκα μαζί με το πτώμα. Ωστόσο, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο απέκλεισαν το ενδεχόμενο δολοφονίας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο 50χρονος άνδρας έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 50χρονος μεσίτης υπήρξε βασικός ενορχηστρωτής μιας σειράς από απάτες που περιελάμβαναν, ανάμεσα σε άλλα, "μαϊμού" ενοικιάσεις οχημάτων μέσω leasing και ψευδείς επενδύσεις, από τις οποίες αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινούσε μεταξύ ενός ικανού αριθμητικά πελατολογίου, αφήνοντας στο τέλος τους πελάτες του με τεράστια χρέη.

Εξ αυτών που τον εμπιστεύτηκαν ήταν και η 47χρονη, με την οποία και την οικογένειά της διατηρούσε πολυετή συνεργασία. Στις 16 ιανουάριου 2023 και ύστερα από αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές του, που εξαγρίωσαν τους πελάτες του και οδήγησαν σε μια αλληλουχία βίαιων επεισοδίων με στόχο τον ίδιο, ο 50χρονος άνδρας φαίνεται να αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, ζητώντας όμως την ύστατη ηθική συμπαράσταση.

Η 47χρονη απειλώντας εν βρασμώ ότι θα τον σκοτώσει κατευθύνθηκε τη μοιραία ημέρα προς το διαμέρισμά του, όπου και ξεκινάει η ιστορία να θολώνει για το ποιος τελικά από τους δυο τους ενήργησε για την αφαίρεση της ζωής του 50χρονου. "Ετέθησαν υπόψη του δικαστηρίου τα πραγματικά περιστατικά, κι ενώ υπήρχε μια πρώτη, εντός εισαγωγικών, ομολογία, τα επιστημονικά ευρήματα δεν συναινούσαν", εξηγεί η κ. Τσιώνα. "Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος είχε ανέβει σε ένα καρεκλάκι και εκείνη το έσπρωξε. Εξ αυτού, η ποινική δίωξη ασκήθηκε για ανθρωποκτονία. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι ο άνθρωπος ήταν με λυγισμένα πόδια που ακουμπούσαν στο πάτωμα. Ο απαγχονισμός δεν είχε γίνει από τέτοιο ύψος ώστε να μπορέσει κάποιος να σπρώξει την καρέκλα και εκείνος να κρεμαστεί", προσθέτει η ίδια.

Ολα τα στοιχεία έδειχναν αυτοκτονία

Στη συνέχεια και κατόπιν τοξικολογικών εξετάσεων, ανάλυσης DNA και ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η υπόθεση άρχισε να ξεκαθαρίζει. "Ολα τα ευρήματα DNA έδειχναν ότι η πρώην κατηγορουμένη δεν είχε επέμβει καθόλου, ούτε στη θηλιά, ούτε στον κόμπο, ούτε στο μονόζυγο. Τα είχε κάνει όλα μόνος του", εξηγεί η συνήγορος της 47χρονης. "Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο πάνω στα ρούχα του, ενώ το άλλο στοιχείο που προέκυψε από τον ψυχίατρο ήταν πως ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν σε συνθήκη εκδήλωσης έντονου καταθλιπτικού επεισοδίου, εφόσον αποδείχθηκε και από τις τοξικολογικές ότι δεν υπήρχε λήψη φαρμάκου που να προκαλεί αυτή την κατάσταση".

Η ύπαρξη βίντεο όπου ο αυτόχειρας φαινόταν να παρακινεί την 47χρονη να τον βοηθήσει να αυτοκτονήσει ενέτειναν την άποψη ότι το δραματικό κλίμα που επικράτησε στο διαμέρισμα του Μοσχάτου στις 16 Ιανουαρίου 2023 μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες σύγχυσης. "Φάνηκε πως ο αυτόχειρας είχε πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει και ήθελε κάποια συνδρομή, κάποια βοήθεια και ηθική ενίσχυση. Να είναι κάποιος παρών", επισημαίνει η δικηγόρος της 47χρονης. "Η 47χρονη ήταν σε μια κατάσταση που τον ρώταγε "πού είναι τα λεφτά;”, περισσότερο σαν σκύλος που γαβγίζει παρά δαγκώνει, και εκείνος ταυτόχρονα να προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει αυτό για να της πει "σκότωσέ με”".

Η 47χρονη παρέμεινε στο διαμέρισμα τρεις ώρες εκείνη την ημέρα, και η μόνη ποινή που της επιβλήθηκε είναι πλημμέλημα, η οποία συμψηφίστηκε με τον χρόνο προσωρινής κράτησής της και αφορά την παράλειψη προσφοράς βοήθειας στον 50χρονο, αφού κρεμάστηκε.

Το όριο του εγκλήματος

Η δικηγόρος της 47χρονης πρώην κατηγορουμένης σχολίασε ακόμα στην Καθημερινή, πως η δυσκολία της δίκης συνίστατο στα όρια ανάμεσα στην αυτοκτονία, τη συμμετοχή σε αυτήν και την ανθρωποκτονία. "Είναι από τις δύσκολες δίκες, γιατί εγείρονταν νομικά ζητήματα. Υπό κανονικές συνθήκες είναι ανθρωποκτονία εάν στο θύμα υπάρχει τέλεια αιώρηση. Στην περίπτωση που η αιώρηση είναι ατελής, δηλαδή ο αυτόχειρας πατάει σε έδαφος, δεν μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, αλλά προϋποθέτει και την ύπαρξη δικής του ενέργειας", εξηγεί. 

Πηγή: thetoc


Διαφήμιση - Advertisement