Διαφήμιση - Advertisement
Καύσωνας: Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας – Οδηγίες για τη σωστή χρήση - Gkourou.com Καύσωνας: Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας – Οδηγίες για τη σωστή χρήση

Καύσωνας: Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας – Οδηγίες για τη σωστή χρήση


Διαφήμιση - Advertisement

 


Κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα και το air condition έχει γίνει η αγαπημένη μας ηλεκτρική συσκευή αυτές τις μέρες.  Το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει συνεχώς για 24 ώρες χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το ρυθμίζουμε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στη χρήση των κλιματιστικών είναι ότι τα ρυθμίζουμε να δουλεύουν σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από εκείνη του περιβάλλοντος. Όταν υπάρχει καύσωνας δεν υπάρχει λόγος το κλιματιστικό να είναι ρυθμισμένο στους 18 βαθμούς κελσίου γιατί δεν θα είναι αποδοτικό και θα φέρει πολύ ανεβασμένο λογαριασμό.

Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15 βαθμούς κελσίου.

Επίσης, εάν το κλιματιστικό σας λειτουργεί συνεχώς για περισσότερες από 8 ώρες, είναι καλό να το σβήσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να κρυώσει.

Πόσο καίει το κλιματιστικό και ο ανεμιστήρας

Χρήση κλιματιστικού

  • 9άρι: 0,18 ευρώ/ ώρα
  • 12άρι: 0,23/ ώρα
  • 18άρι: 0,41 ευρώ/ ώρα
  • 24άρι: 0,55 ευρώ/ ώρα

Ανεμιστήρας

  • Δαπέδου: 0,01 ευρώ/ ώρα
  • Οροφής: 0,03 ευρώ/ ώρα

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement