Διαφήμιση - Advertisement
Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους τον Ιούλιο - Gkourou.com Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους τον Ιούλιο

Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους τον Ιούλιο


Διαφήμιση - Advertisement

 


Ο Ιούλιος έρχεται φέρνοντας μαζί του μία τάση για αλλαγές και νέα ξεκινήματα για ορισμένα ζώδια. Ο ουρανός ευθυγραμμίζεται με τρόπους που πυροδοτούν δυναμικές μεταμορφώσεις, προσφέροντας ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, καινούργιες κατευθύνσεις και υλοποίηση ονείρων.

Ποια ζώδια θα ευνοηθούν ιδιαίτερα; Ποιες αλλαγές έρχονται και ποιες μπορούν να περιμένουν; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που επιφυλάσσει το σύμπαν τον Ιούλιο για τέσσερα συγκεκριμένα ζώδια:

Κριός

Το θέμα του νέου κεφαλαίου στη ζωή σου αυτόν τον μήνα, Κριέ, είναι η καθοδήγηση. Είναι απολύτως απαραίτητη και χρειάζεται τυφλή υπακοή. Αλλά δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται, γιατί το ωραίο πράγμα με την καθοδήγηση – όταν είναι διαθέσιμη και αξιόπιστη – είναι ότι σου αφαιρεί λίγο από το βάρος από τους ώμους σου.

Είναι κάποιος που θα σου δείξει τον δρόμο, θα σου μάθει τα βασικά και θα μοιραστεί τις γνώσεις του. Κάποιος που θα σου κάνει κράτηση και θα σε πάει στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Αυτή η προσωπική – και ίσως υπερβολική- προσοχή είναι καθησυχαστική και ανακουφιστική μετά από μια ταραχώδη περίοδο.

Μπορεί να νιώθουμε τεράστια πίεση να τα καταλάβουμε όλα μόνοι μας. Και μπορεί να καταλήξει σε υπερβολική πληροφόρηση. Μερικές φορές η “μεταδοτική” γνώση ξεπερνά την τεχνολογία. Το ChatGPT δεν έχει όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτόν τον μήνα θα συνδεθείς με κάποιον που έχει αρκετές από αυτές τις πληροφορίες που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για σένα, αυτή τη στιγμή.

Ταύρος

Το θέμα του νέου κεφαλαίου στη ζωή σου αυτόν τον μήνα, Ταύρε, είναι τα ορόσημα. Τα γενέθλια δεν σημαίνουν πάντα πολλά πέρα από άλλη μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο, αλλά φέτος, νιώθεις κάτι ιδιαίτερο. Κάτι βαθύ μέσα σου σε καθησυχάζει ότι είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Η ώθηση που λαμβάνεις για να προχωρήσεις προέρχεται από μέσα σου, όχι από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι κοινωνικές προσδοκίες, η πίεση των συνομηλίκων ή των social media. Είναι μια ενθάρρυνση που βασίζεται στην αυτοπεποίθηση και στην αίσθηση της ετοιμότητας, όχι στην εξωτερική κριτική ή στην επιθυμία να κάνεις κάτι παραπάνω επειδή απλά είσαι στην κατάλληλη ηλικία.

Εσύ προσωπικά είσαι έτοιμος να αναλάβεις κάτι μεγαλύτερο, κάτι πιο δύσκολο, κάτι με περισσότερη ευθύνη, όχι επειδή το κάνουν όλοι, αλλά επειδή η συγκυρία είναι σωστή, καθώς νιώθεις συναισθηματικά και οικονομικά σταθερός, και τα άστρα φαίνεται να έχουν ευθυγραμμιστεί. Δεν έχει σημασία πώς το βλέπουν οι άλλοι αυτή την αλλαγή, μόνο ότι είναι σημαντική για σένα, κάτι για το οποίο έχεις αφιερώσει χρόνο και ενέργεια ελπίζοντας γι’ αυτό, και τώρα βλέπεις ένα μονοπάτι για να κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου.

Άδραξε την ευκαιρία και απόλαυσέ το. Κατέγραψε αυτό το συναίσθημα κάπου για να το θυμάσαι αργότερα, γιατί πρώτον, αυτό είναι ένα κεφάλαιο ζωής που θα θυμάσαι με νοσταλγία στο μέλλον, και δεύτερον, δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις και σκληρή δουλειά. Μια υπενθύμιση για το τι σημαίνει όλο αυτό για σένα θα φανεί χρήσιμη.

Παρθένος

Το θέμα του νέου κεφαλαίου στη ζωή σου αυτήν την περίοδο, Παρθένε, δεν είναι άλλο από τον ρυθμό. Και όχι, δεν μιλάμε για τις ικανότητές σου στο χορό (ή την έλλειψή τους!). Αναφερόμαστε στον ρυθμό της καθημερινότητας. Αυτός είναι διαφορετικός από τις αυστηρές ρουτίνες που φτιάχνεις μόνος σου. Είναι κάτι που το νιώθεις γύρω σου και το αξιοποιείς.

Είναι οι άνθρωποι που συναντάς στους δρόμους της γειτονιάς σου. Είναι το να είσαι ο πρώτος που μπαίνει στο αγαπημένο σου καφέ μόλις ανοίγει. Είναι ο ενθουσιασμός για το πρώτο Σαββατοκύριακο των εκπτώσεων ή για τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου/μπάσκετ της σεζόν. Είναι το να αφήνεσαι στη ροή των αλλαγών γύρω σου, αξιοποιώντας ό,τι σε κάνει να χαμογελάς.

Είναι το να μένεις σπίτι μια βροχερή μέρα για να διαβάσεις ένα βιβλίο, ενώ είχες κανονίσει να τρέξεις. Είναι το να αλλάζεις τα χειμωνιάτικα σου ρούχα με πιο φωτεινά χρώματα και πιο ανάλαφρα υφάσματα. Είναι ένα φρέσκο πεντικιούρ για να φορέσεις τα σανδάλια σου.

Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η τάξη που λαχταράς μπορεί να επιτευχθεί με φυσικό τρόπο, όχι μέσα σε ένα άκαμπτο πίνακα του Excel. Ακολουθώντας τους εξωτερικούς κύκλους και τις ενδείξεις γύρω σου, θα μπορέσεις να συνδεθείς και με τους εσωτερικούς σου κύκλους.   Όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να επηρεαστεί από τον ρυθμό της φύσης, των εποχών, των κοινωνικών γεγονότων και των καθημερινών μας συναναστροφών, ενεργοποιούμε παράλληλα και μια εσωτερική διεργασία αυτογνωσίας. Αυτή η σύνδεση μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα συναισθήματά μας, τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Ζυγός

Το θέμα του νέου κεφαλαίου στη ζωή σου, Ζυγέ, είναι η δέσμευση. Όχι όμως η δέσμευση του «και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» που ξεθωριάζει στο τέλος ενός παραμυθιού. Είναι το επίμονο και σταθερό βάδισμα προς κάτι που αποφάσισες να κάνεις και να ολοκληρώσεις, μέρα με τη μέρα.

Ανεξάρτητα από το πόσο επαναλαμβανόμενες είναι οι πράξεις σου, ανεξάρτητα από το τι άλλο θα προτιμούσες να κάνεις, έδωσες τον λόγο σου και τώρα είναι η ώρα να τον τηρήσεις. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μια πρόκληση με βήματα ή έναν μαραθώνιο, μαθήματα γλώσσας ή αποταμίευση για ένα μεγάλο ταξίδι, καθάρισμα του σπιτιού σου ή χτίσιμο ενός νέου. Το σημαντικό είναι ότι είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση.

Ναι, θα χρειαστεί δουλειά, αλλά θα υπάρξει και άφθονη ικανοποίηση, αίσθημα ολοκλήρωσης, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Θα εμπιστευτείς την ικανότητά σου να φέρεις αποτελέσματα στον εαυτό σου και στους άλλους, τη προνοητικότητα σου και την αποφασιστικότητά σου να είσαι παρών και να ξεπερνάς τις πρόσκαιρες προκλήσεις. Θα αναπτύξεις εμπειρία και δεξιότητες ζωής που θα σου χρησιμεύσουν στο μέλλον, όταν σε περιμένουν νέες ευκαιρίες. Οι προσπάθειές σου τώρα σημαίνουν ότι δεν φοβάσαι για το μέλλον.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement