Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης - Gkourou.com Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης

Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης


Διαφήμιση - Advertisement

 



Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 65 ετών ο Γιώργος Λαμπράκης, γιός του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Η θλιβερή σύμπτωση είναι ότι σαν σήμερα το 1963 έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) η οποία όπως αναφέρει: «με βαθιά θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Λαμπράκη, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 65 χρονών. Ο Γιώργος Λαμπράκης γεννήθηκε το 1959 και ήταν γιος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, βαλκανιονίκη, γιατρού, βουλευτή της ΕΔΑ και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρη Λαμπράκη. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά τον αντιπρόεδρό της Γιώργο Λαμπράκη, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 65 χρονών».

Ο Γιώργος Λαμπράκης εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά και πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ως πρόεδρος του σωματείου του.


Διαφήμιση - Advertisement