Κέιτ Μίντλετον: Η σημείωση του Getty στο βίντεο βάζει ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας - Gkourou.com Κέιτ Μίντλετον: Η σημείωση του Getty στο βίντεο βάζει ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας

Κέιτ Μίντλετον: Η σημείωση του Getty στο βίντεο βάζει ξανά φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας


Διαφήμιση - Advertisement

 

Φούντωσαν και πάλι οι θεωρίες συνωμοσίες για την Κέιτ Μίντλετον μετά από μία σημείωση του πρακτορείου Getty Images στο βίντεο της πριγκίπισσας της Ουαλίας που μιλάει δημόσια για τον καρκίνο.

Η σημείωση του πρακτορείου φωτογραφιών Getty Images στο βίντεο της Κέιτ Μίντλετον, με το οποίο απευθύνθηκε στο κοινό σχετικά με την μάχη που δίνει με τον καρκίνο, ανάγκασε το πρακτορείο να προβεί σε εξηγήσεις.

Η Κέιτ Μίντλετον στις 22 Μαρτίου σε ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο και καθισμένη σε ένα παγκάκι αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες βάζοντας τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε ιδιωτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ώστε να έχει την ευκαιρία να αναρρώσει, να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες αλλά και να προστατεύσει τα παιδιά της.

Ήρθε όμως μία σημείωση του πρακτορείου Getty, στο εν λόγω βίντεο που ήρθε να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ειδικότερα, το πρακτορείο σημειώνει στο εν λόγω βίντεο ότι «αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική του Getty Images».

Η εξήγηση του πρακτορείου Getty

Οι νέες εικασίες για την Κέιτ Μίντλετον ώθησαν το Getty να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την εν λόγω σημείωση – δήλωση αποποίησης ευθύνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο τρόπος με τον οποίο επισημάνθηκε το βίντεο είναι μια συνήθης πρακτική για περιεχόμενο που παραδόθηκε από τρίτους, σε αυτή την περίπτωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ωστόσο οι χρήστες του διαδικτύου δεν πείστηκαν και ξεκίνησαν τις εικασίες. 

«Φυσικά το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον ήταν ψεύτικο. Το σημείωμα του Getty υποδηλώνει ότι το βίντεο δεν ήταν πραγματικό», έγραψε χρήστης στο Χ.

Υπενθυμίζεται ότι το Παλάτι αποκάλυψε ότι τα στούντιο του BBC κατέγραψαν το βίντεο της Κέιτ, μόλις δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία του. Μάλιστα, τα BBC Studios εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι γύρισαν το βίντεο.

«Τα BBC Studios γύρισαν ένα μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Winsdsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους.

Οι θεωρίες για την τεχνητή νοημοσύνη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν εικασίες πως το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη.

O Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν.

«Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά» εξήγησε.

H Whitney Phillips, επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πρότεινε πως ορισμένοι χρήστες μπορεί να διαδίδουν αυτές τις θεωρίες στα social media απλώς για διασκέδαση.

«Το είδος της αχαλίνωτης εικασίας σε συνδυασμό με τις θεωρίες μπορούν να αποτελέσουν ένα διασκεδαστικό μυστήριο. Μπορεί ακόμα να είναι κι ένα είδος απόσπασης της προσοχής.

Βέβαια, αυτό δεν προκαλεί μεγάλη ή και καμία σημασία για το πρόβλημα ή την αγωνία που μπορούν να προκαλέσουν στους εμπλεκόμενους», σημείωσε.

Πηγή: Mirror