Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθη γυναίκα που υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ στην Αράχωβα - Gkourou.com Συνελήφθη γυναίκα που υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ στην Αράχωβα

Συνελήφθη γυναίκα που υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ στην Αράχωβα


Διαφήμιση - Advertisement

 


Εξελίξεις στην υπόθεση της Αράχωβας με την κακοποίηση του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε μαρτυρικό θάνατο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στα social media και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, η νέα εξέλιξη σχετίζεται με τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει ιδιοκτήτης ταβέρνας, τον οποίο είχαν καταδείξει ορισμένοι μέσω διαδικτύου ως τον κακοποιητή του ζώου.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έχει κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι τον κατηγόρησαν και σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έγινε η πρώτη σύλληψη ατόμου για τα αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πρόκειται για γυναίκα η οποία διαμένει εκτός του νομού Βοιωτίας.

Ήδη έχουν σχηματιστεί τρεις ποινικές δικογραφίες σε βάρος ταυτοποιημένων προσώπων μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον τους ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Εντολή Άρειου Πάγου για προανακριτική

Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις ημέρες η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα ζήτησε κατεπείγουσες προκαταρκτικές εξετάσεις για την υπόθεση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λειβαδιάς.

Η πρώτη αφορά τη διακρίβωση "τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα".

Παράλληλα ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης "προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από τη διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ' αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς".

Διαφωνούν οι κτηνίατροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη το άτυχο ζώο μιλά για φρικτή κακοποίηση από άνθρωπο, σε αντίθεση με το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ

Περισσότερα Βίντεο


Διαφήμιση - Advertisement