Διαφήμιση - Advertisement
Το φως της δημοσιότητας βλέπει το πόρισμα για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Από την ημέρα θανάτου του χάσκι το θρίλερ καλά κρατούσε γύρω από τις συνθήκες θανάτου του: αν δηλαδή κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την έκθεση του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, που ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ., συμπεραίνει ότι ο θάνατος του σκύλου οφείλεται σε αιμορραγικό επεισόδιο και ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Τα τραύματα και οι αλλοιώσεις συνάδουν με τραύματα από επίθεση άλλων ζώων, υποστηρίζει ο πραγματογνώμονας.Η έρευνα του τοπικού αστυνομικού τμήματος για την υπόθεση δεν σταματά εδώ. Οι αρχές είναι σε καθημερινή επαφή με την εισαγγελία και οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κληθεί ξανά η κτηνίατρος που αρχικά περιέθαλψε το δύσμοιρο χάσκι προκειμένου να δώσει κάποιες διευκρινίσεις.
Το πόρισμα
Ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει στο πόρισμά του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα ότι παρά το ότι η κτηνίατρος αναφέρει ότι η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα, «κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».
Αναφορικά με το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο κ. Παπαϊωάννου αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».
«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.