Το κόλπο για να ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου - Δεν είναι αυτό που νομίζεις - Gkourou.com Το κόλπο για να ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου - Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Το κόλπο για να ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου - Δεν είναι αυτό που νομίζεις


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Με έναν συνδυασμό κινήσεων μπορούμε να ξεθολώσουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου μας τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με πρώην μηχανικό της NASA.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ακριβώς λειτουργεί η υγρασία και θολώνει τα τζάμια του αυτοκινήτου της κρύες ημέρες; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεθολώσετε; Αν έχετε αυτές τις απορίες τότε θα βρείτε τις απαντήσεις στο video που δημιούργησε ο πρώην μηχανικός της NASA, Mark Rober ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό.

Ο Rober αναφέρει ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ξεθολώσουμε γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου μας είναι να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και να ενεργοποιήσουμε τον ανεμιστήρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο αέρας τόσο περισσότερη υγρασία θα μπορέσει να απορροφήσει.

Το δεύτερο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε το air condition αφού με το κλιματιστικό σε λειτουργία θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο γρήγορα την υγρασία που υπάρχει μέσα στην καμπίνα από ότι αν χρησιμοποιούσαμε μόνο το καλοριφέρ.

Το τρίτο και πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει για να ξεθολώσουν γρήγορα τα τζάμια είναι να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία της επανακυκλοφόρησης του αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας. Έτσι στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα μπαίνει φρέσκος αέρας από το περιβάλλον ο οποίος θα έχει χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας σε σχέση με εκείνον που υπάρχει ήδη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το τέταρτο βήμα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες είναι να ανοίξουμε ελαφρώς τα παράθυρα, τουλάχιστον ένα από αυτά. Έτσι επιτρέπουμε στον αέρα που βρίσκεται ήδη στην καμπίνα και έχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης υγρασίας να διαφύγει πιο γρήγορα στην ατμόσφαιρα.

Τα βήματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στο video που ακολουθεί με τον πρώην μηχανικό της NASA να τα εξηγεί ένα προς ένα χρησιμοποιώντας επίσης για τον αέρα και το πολύ εύστοχο παράδειγμα της βρεγμένης πετσέτας.