Διαφήμιση - Advertisement
Κακοκαιρία Daniel: Αδιανόητες εικόνες από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Όλο το χωριό σβήστηκε από τον χάρτη - Gkourou.com Κακοκαιρία Daniel: Αδιανόητες εικόνες από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Όλο το χωριό σβήστηκε από τον χάρτη

Κακοκαιρία Daniel: Αδιανόητες εικόνες από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Όλο το χωριό σβήστηκε από τον χάρτη


Διαφήμιση - Advertisement

 


Σε μια λίμνη από λασπόνερα έχει μετατραπεί πλέον ολόκληρος ο κάμπος της Καρδίτσας, με ολόκληρα χωριά να έχουν καλυφθεί από το νερό, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ένα από αυτά είναι και η Μεταμόρφωση, με τις εικόνες που φτάνουν συνεχώς μέσα από τα social media των κατοίκων να προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, που είναι κυριολεκτικά βιβλική.

Ανάλογη τραγωδία στη Μεταμόρφωση είχε σημειωθεί και το 1994, όταν είχε σπάσει το φράγμα του Πηνειού και τα νερά είχαν κατακλύσει το χωριό.

Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας σβήστηκε από τον χάρτη. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Κοντογιάννης, περίπου 70 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο της κοινότητας και έκανε έκκληση να εφοδιαστούν έστω, από αέρος, με τροφή και νερό, αν δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή τους.

Το συγκλονιστικό βίντεο τράβηξε πολίτης που απομακρύνθηκε με ελικόπτερο από την ευρύτερη περιοχή.


Διαφήμιση - Advertisement