Διαφήμιση - Advertisement
ΕΚΤΑΚΤΟ - Κακοκαιρία Daniel: Τραγωδία με 6 νεκρούς, φόβοι για αγνοούμενους - Gkourou.com ΕΚΤΑΚΤΟ - Κακοκαιρία Daniel: Τραγωδία με 6 νεκρούς, φόβοι για αγνοούμενους

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κακοκαιρία Daniel: Τραγωδία με 6 νεκρούς, φόβοι για αγνοούμενους


Διαφήμιση - Advertisement

 


Έξι νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε Θεσσαλία και Μαγνησία, Την ίδια στιγμή οι αρχές με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους, που έχουν καταφύγει σε στέγες, ταράτσες και υψώματα για να γλιτώσουν από τα νερά.

Ο στρατός προχώρησε σε δεκάδες απεγκλωβισμούς κατοίκων με βάρκες, φουσκωτά και ελικόπτερα. Ωστόσο οι κάτοικοι που δεν έχουν καταφέρει να φύγουν εκπέμπουν «SOS», καθώς δεν έχουν τροφή, νερό ή φάρμακα. Στα Τρίκαλα, όπως φαίνεται σε νέες φωτογραφίες και βίντεο που έστειλαν αναγνώστες στο enikos.gr, από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα ο όγκος του νερού που έχει συγκεντρωθεί στους δρόμους σε χωριά της περιοχής είναι τεράστιος με αποτέλεσμα να έχουν «βουλιάξει» σπίτια και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, ο αναγνώστης που κατοικεί στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων κάνει έκκληση για βοήθεια τονίζοντας πως: «Θα πνίγει κόσμος αν δεν έρθουν βάρκες άμεσα».

 Στην περιοχή Κοσκινάς στην Καρδίτσα έχουν εγκλωβιστεί 50 άτομα, που έκαναν έκκληση μέσω της ΕΡΤ στις αρχές να μεταβούν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Παράλληλα συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας, η οποία μαζί με 200 ακόμα κατοίκους έχουν εγκλωβιστεί σε λόφο στον Βλοχό Παλαμά. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ,  ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι.

Ο κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, Βαγγέλης Φαλάγγας είπε ότι 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε ταράτσα κτιρίου μαζί με ηλικιωμένους που χρειάζονται φάρμακα. «Δεν ξέρω αν θα αντέξουν μέχρι το πρωί», ανέφερε στο Mega ο κάτοικος.

Και συνέχισε: «Έχω 5 ντομάτες σάπιες και τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού να δίνω από μία μπουκιά στα παιδιά. Είναι δύο μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου και το κάνουμε με οικονομία. Ένα ποτήρι 4 άτομα, να μην πάθουμε αφυδάτωση».

Σε κάποιες περιπτώσεις η Πυροσβεστική επιστράτευσε drones προκειμένου να δώσει φάρμακα στους εγκλωβισμένους.


Διαφήμιση - Advertisement