Διαφήμιση - Advertisement
Αλλαντίαση: Χαροπαλεύει ο σύζυγος της Ελληνίδας - Gkourou.com Αλλαντίαση: Χαροπαλεύει ο σύζυγος της Ελληνίδας

Αλλαντίαση: Χαροπαλεύει ο σύζυγος της Ελληνίδας


Διαφήμιση - Advertisement

 


 

Μια Ελληνίδα 32 ετών, κάτοικος Παρισιού, πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου είχε μεταβεί για Σαββατοκύριακο με τον σύζυγό της. Ο σύζυγός της  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, ενώ αναζητούνται και άλλα πιθανά θύματα. Οι αναλύσεις έδειξαν «έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας συντήρησης» από τον υπεύθυνο του wine bar

Όπως αναφέρει η Le Parisien, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “Tchin Tchin wine bar”, παραδέχτηκε ότι πέταξε μερικές σαρδέλες από την παρτίδα γιατί δεν μύριζαν σωστά.

«Ομολογώ ότι είχα μια παρτίδα σαρδέλες και όταν άνοιξα έπρεπε να πετάξω μερικές που είχαν έντονη μυρωδιά. Οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος για αυτούς τους πελάτες αν αποδειχθεί ότι αρρώστησαν στο μπαρ μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το wine bar έχει κλείσει με απόφαση των γαλλικών αρχών καθώς διεξάγονται έρευνες μετά την δηλητηρίαση από τοξίνη αλλαντίασης τουλάχιστον δέκα ανθρώπων. Τα θύματα είχαν φάει όλα κουτάκια με σπιτικές σαρδέλες στο wine bar του, την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλύσεις που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Προστασίας του Πληθυσμού επιβεβαίωσαν «μια πραγματική έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας διατήρησης» των κονσερβοποιημένων προϊόντων, ανακοίνωσε ο Τιερί Τουζέ, αναπληρωτής διευθυντής. Η έρευνα διαπίστωσε ότι σερβιρίστηκαν εννέα βάζα, που αντιπροσώπευαν περίπου 25 πιθανούς καταναλωτές.

«Ο εστιάτορας επιβεβαίωσε ότι όταν άνοιξαν τα βάζα, υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και δεν υπήρχε κενό», υπογράμμισε ο Τιερί Τουζέ. Η νομαρχία απαγόρευσε στον διευθυντή την παραγωγή νέων προϊόντων «μέχρι νεοτέρας» και διέταξε «ενδελεχή καθαρισμό» του bar-restaurant, το οποίο παρέμεινε κλειστό.

Δείτε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Διαφήμιση - Advertisement


Διαφήμιση - Advertisement