Διαφήμιση - Advertisement
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καίγονται τα πρώτα σπίτια και ένα μοναστήρι - Gkourou.com Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καίγονται τα πρώτα σπίτια και ένα μοναστήρι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καίγονται τα πρώτα σπίτια και ένα μοναστήρι


Διαφήμιση - Advertisement

 


Νέα μηνύματα από το 112 για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Μελιά της Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη φορά η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό: "Αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη" ενώ λίγο αργότερα στάλθηκε μήνυμα και στους κατοίκους της Άνθειας να κινηθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς καίγονται τα πρώτα σπίτια, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί και οχήματα.

"Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα", δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

"Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί καλλιέργειες αλλά και σπίτια", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτροβιτς.

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα "να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη".


Διαφήμιση - Advertisement